Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βουλή: Σάλος και ερωτήματα για την επανακατάθεση της τροπολογίας για το άσυλο
Βουλή: Σάλος και ερωτήματα για την επανακατάθεση της τροπολογίας για το άσυλο

Βουλή: Σάλος και ερωτήματα για την επανακατάθεση της τροπολογίας για το άσυλο

Σε νέα δοκιμασία θέτει η κυβέρνηση την εθνική αντιπροσωπεία: Τροπολογία για την υπηρεσία Ασύλου, που είχε καταθέσει αργά χθες το βράδυ και την οποία απέσυρε μετά από εντονότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, επανακατέθεσε ελαφρώς διαφοροποιημένη σήμερα το απόγευμα, ελάχιστη ώρα πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση νομοσχεδίου στο οποίο συμπεριελήφθη!

Και όχι μόνον αυτό. Μια προσεκτική ματιά δείχνει ότι τόσο η τροπολογία της Τρίτης όσο και αυτή που κατετέθη την Τετάρτη συνοδεύονται, όπως προβλέπεται, από Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που, αν και διαφορετική, έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου. Για να ολοκληρωθεί, δε, η εικόνα της προχειρότητας στον τρόπο νομοθέτησης, η αρχική έκθεση του ΓΛΚ είχε ημερομηνία 20 Ιουνίου 2016 έστω κι αν συνόδευε τροπολογία που κατατέθηκε στις 14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική τροπολογία απαριθμούσε 85 σελίδες, ενώ η επανακατατεθείσα είναι 39σέλιδη. Από την αρχική εκδοχή λείπουν οι διατάξεις περί προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στις Υπηρεσίες Ασύλου, αλλά παραμένουν άλλες διατάξεις όπως εκείνες οι οποίες αφορούν τη δημιουργία “κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας” κυλικείων σε χώρους/υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας – που, μάλιστα, δίδονται στους κατά τόπους ΟΤΑ. Επίσης κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας επιτρέπεται ο προγραμματισμός, σύναψης συμβάσεων και εκτέλεση αυτών για έργα που έχουν σχέση με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η νομιμοποίηση αυτών των συμβάσεων προβλέπεται πως γίνεται αναδρομικά, από 1/1/2015 και θα ισχύει έως 31/12 τρέχοντος έτους.

«Προσβάλλετε το Κοινοβούλιο» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση εκφράζοντας εντονότατη δυσφορία για την νέα έκτακτη νομοθετική ο κοινοβουλευτικός εκπρόωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας. Για «απαράδεκτη ενέργεια» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος.

Ενδεικτικό του πρωτοφανούς τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση νομοθετεί είναι οτι προσερχόμενος στην Βουλή ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μουζάλας προκειμένου να αιτιολογίσει την κατάθεση της νομοθεσίας ανακοίνωσε νέα αλλαγή: δήλωσε ότι αποσύρει την διάταξη για τις συμβάσεις υποστηρίζοντας ότι καταλάθος παρείσφρησαν!

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση