Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή: Προβληματισμός και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16
Βουλή: Προβληματισμός και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16

Βουλή: Προβληματισμός και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16

Αιτία για άσκηση πίεσης ελεγκτικού χαρακτήρα από την αντιπολίτευση, αλλά και έκφρασης εντονότατου προβληματισμού στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα του κόστους που θα συνεπάγεται για την Ελλάδα η υλοποίηση προγράμματος επιχειρησιακής αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, όπως φάνηκε απόψε στη Βουλή, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο κ. Π. Καμμένος και τις όποιες απαντήσεις επιχείρησε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Βίτσας, ο οποίος και τελικώς επικαλούμενος το γεγονός ότι η επίσημη αμερικανική έγγραφη απάντηση περί το συνολικό κόστος αναμένεται μετά τις 2 Νοεμβρίου, ουσιαστικά επιχείρησε να παραπέμψει για το αμέσως προσεχές μέλλον τη συζήτηση για τον πυρήνα του επίμαχου ζητήματος. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη πρωθυπουργική επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που δημοσίως αναφέρθηκε στο ποσό των 2,4 δισ δολαρίων.

Χρειάζεται να γίνει ευρύτερη συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ακόμα και σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και της Επιτροπής Εξοπλιστικών, είπε σε παρέμβασή του ο κ. Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ). Σημειώνοντας ότι η εθνική αντιπροσωπεία πρέπει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες ως προς τους εξοπλισμούς, αξιοσημείωτο είναι –μεταξύ άλλων- ότι άφησε και αιχμές ως προς τον τρόπο που ανακοινώθηκε από αμερικανικού εδάφους το ύψους του κόστους του προγράμματος: «Το πώς ανακοινώθηκε σηκώνει μεγάλη συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απείλησε με μαχαίρι την σύζυγό του στη Ν. Αγχίαλο - https://t.co/LQkSaycor0 -

  • Ασθενής μετασεισμός το πρωί κοντά στην Αλόννησο - https://t.co/sBlu4rhrNv -

  • Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Καταρροϊκού Πυρετού - https://t.co/07rW8LNKZ8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση