Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή: Προβληματισμός και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16
Βουλή: Προβληματισμός και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16

Βουλή: Προβληματισμός και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16

Αιτία για πίεσης ελεγκτικού χαρακτήρα από την αντιπολίτευση, αλλά και έκφρασης εντονότατου προβληματισμού στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα του κόστους που θα συνεπάγεται για την Ελλάδα η υλοποίηση προγράμματος επιχειρησιακής αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, όπως φάνηκε απόψε στη Βουλή, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών.

Από τη απουσίαζε ο κ. και τις όποιες απαντήσεις επιχείρησε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Βίτσας, ο οποίος και τελικώς επικαλούμενος το γεγονός ότι η επίσημη αμερικανική έγγραφη απάντηση περί το συνολικό κόστος αναμένεται μετά τις 2 Νοεμβρίου, ουσιαστικά επιχείρησε να παραπέμψει για το αμέσως προσεχές τη συζήτηση για τον πυρήνα του επίμαχου ζητήματος. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη πρωθυπουργική στις ΗΠΑ, ήταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που δημοσίως αναφέρθηκε στο ποσό των 2,4 δισ δολαρίων.

Χρειάζεται να γίνει ευρύτερη συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ακόμα και σε κοινή της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και της Επιτροπής Εξοπλιστικών, είπε σε παρέμβασή του ο κ. Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ). Σημειώνοντας ότι η αντιπροσωπεία πρέπει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες ως προς τους εξοπλισμούς, αξιοσημείωτο είναι –μεταξύ άλλων- ότι άφησε και αιχμές ως προς τον τρόπο που ανακοινώθηκε από αμερικανικού εδάφους το ύψους του κόστους του προγράμματος: «Το πώς ανακοινώθηκε σηκώνει μεγάλη συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση