Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βουλή: «Οχι» από Καμμένο για την ταυτότητα φύλου – Κάτω από τον «πήχυ» των 150 η κυβέρνηση
Βουλή: «Οχι» από Καμμένο για την ταυτότητα φύλου – Κάτω από τον «πήχυ» των 150 η κυβέρνηση

Βουλή: «Οχι» από Καμμένο για την ταυτότητα φύλου – Κάτω από τον «πήχυ» των 150 η κυβέρνηση

Με απώλειες κυρίως σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων, αλλά και στο πεδίο των αριθμητικών συσχετισμών, εξήλθε η δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία από την κοινοβουλευτική μάχη που επέλεξε να δώσει με επίκεντρο το νομοσχέδιό της για την «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας υ».

Στην που διεξήχθη μετά από αιτήματα της και της Χρυσής Αυγής, επί 285 των στην αίθουσα της Ολομέλειας, το κρίσιμο άρθρο 3 –το οποίο περιλαμβάνει και τη για τους ανήλικους από 15 ετών- θετικά ψήφισαν 148 , με τις «απώλειες» εδώ να επικεντρώνονται στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γενιά που καταψήφισε, στους απόντες συναδέλφους της Ι. Μιχελογιαννάκη και Μ.Μπόλαρη, καθώς και στους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ που πλην του κ. Ζουράρι είτε το καταψήφισαν, είτε ψήφισαν «παρών».

Αρνητικά ψήφισαν συνολικά 124 , ενώ 13 δήλωσαν «παρών». Επί της ς η οποία, όπως ερμηνεύθηκε, αφορά και υποθέσεις σχετικές με την λεγόμενη «Τουρκική Ενωση Θράκης», διαρροές σημειώθηκαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ: η κυρία Νίνα Κασιμάτη, και οι βουλευτές Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν και Μουσταφά Μουσταφά ήταν μεταξύ των 37 που την καταψήφισαν. Την καταψήφισε, διαφοροποιούμενος από το κόμμα του, και ο της ΔΗΣΥ Αχμέτ Ιλχάν.

Στις 148 θετικές ψήφους, συμπεριλαμβάνονται και οι ΑΝΕΛ. Αλλες, παράπλευρες διαφοροποιήσεις που καταγράφηκαν με τη μορφή απουσιών από την ψηφοφορία είναι του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, και των βουλευτών της Ενωσης Κεντρώων Μ. Γεωργιάδη, Αρ.Φωκά και Αν.Μεγαλομύστακα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση