Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Βουλευτές της Χ.Α. αιτούνται τη συνέχιση της δίκης μετά τις εκλογές
Βουλευτές της Χ.Α. αιτούνται τη συνέχιση της δίκης μετά τις εκλογές

Βουλευτές της Χ.Α. αιτούνται τη συνέχιση της δίκης μετά τις εκλογές

Μετ’ εμποδίων και με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία άρχισε και πάλι χθες έπειτα από διακοπή πολλών εβδομάδων, με το δικαστήριο να εξαντλείται σε διαδικαστικά θέματα και ενστάσεις που θέτουν υπερασπιστές των κατηγορουμένων και νομικοί παραστάτες των θυμάτων.

Η απουσία και χθες της ηγετικής ομάδας του κόμματος της Χ.Α. και πολλών βουλευτών της ήταν αισθητή, καθώς τα δικαζόμενα πολιτικά πρόσωπα έχουν αποφασίσει να μην παρίστανται, κάνοντας χρήση ευχερειών του νόμου. Η μη εμφάνισή τους στο δικαστήριο προφανώς έχει επιλεγεί στην προσπάθειά τους να υποβαθμιστεί η δίκη και να αποσυνδεθούν οι ίδιοι από τη δικαστική διαδικασία. Ετσι, στο εδώλιο κάθονται πλέον ελάχιστοι από τους συνολικά 75 κατηγορουμένους και μόνον οι τραγικοί γονείς του Παύλου Φύσσα δεν απουσιάζουν ποτέ από τη δίκη, προσδοκώντας να έρθει η μέρα που θα δικαστούν οι υπαίτιοι της δολοφονίας του παιδιού τους.

Χθες, οι ενστάσεις πάσης φύσεως που έχουν τεθεί, μονοπώλησαν τη διαδικασία. Το αίτημα όμως που προκάλεσε ένταση ήταν εκείνο της υπεράσπισης έξι δικαζόμενων βουλευτών της Χ.Α., οι οποίοι ζήτησαν η δίκη να διακοπεί για μετά τις εκλογές, επικαλούμενοι το βαρύ πρόγραμμα των προεκλογικών υποχρεώσεων.

Οι συνήγοροι των θυμάτων αντέδρασαν, ζητώντας η δίκη να γίνει κανονικά, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του θέματος. Πάντως, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου απέρριψε το αίτημα. Η δίκη δεν θα γίνει, όπως είχε προγραμματιστεί την προσεχή Παρασκευή για άλλους λόγους, μεταξύ των οποίων και η έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ η συνέχισή της ορίστηκε για τις 14/9.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση