Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλευτές υπέρ παραμονής Μεϊμαράκη
Βουλευτές υπέρ παραμονής Μεϊμαράκη

Βουλευτές υπέρ παραμονής Μεϊμαράκη

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να βυθιστεί σε εσωστρέφεια βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ο κ. , που είδε μερίδα στελεχών να κινούνται συντονισμένα προς την κατεύθυνση της ακύρωσης της επιδίωξής του να λάβει εξουσιοδότηση για να μπορεί να διαχειριστεί τις προκλήσεις του επόμενου διαστήματος, ετοιμάζεται να θέσει σαφές δίλημμα στην αυριανή της Πολιτικής Επιτροπής. Και αυτό θα είναι η παροχή εξουσιοδότησης για ικανό διάστημα, τέτοιο που δεν θα τον καθιστά πρόεδρο υπό επιτροπεία ή υπό προθεσμία, ή, εναλλακτικά, ταχεία προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη, με προτεινόμενη ημερομηνία την 30ή Αυγούστου.

Πηγές κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. επέμεναν, ήδη από το βράδυ της Τρίτης, ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δρομολογήσει την εκλογική διαδικασία (σ.σ. στην οποία δεν αποκλείεται πλέον να είναι και ο ίδιος υποψήφιος), ωστόσο εντείνονται οι πρωτοβουλίες βουλευτών και στελεχών για να παραμείνει στην ηγεσία. Χθες περισσότεροι από 50 βουλευτές υπέγραψαν κοινή δήλωση, με την οποία ζητούν την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά των «δελφίνων», ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια η Ν.Δ. να μπει σε δίνη εσωστρέφειας με στόχο την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών. Ο κατάλογος των υπογραφών κάτω από το κείμενο της πρωτοβουλίας (που ξεκίνησαν οι κ. Απ. Βεσυρόπουλος και Μ. Κόνσολας, ενώ βελτιώσεις στο κείμενο έκανε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος) έχει έντονο «καραμανλικό» χρώμα, καθώς, μεταξύ άλλων, υπογράφουν οι , Ευρ. , Ν. Δένδιας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Αλ. Κοντός, Κ. Τζαβάρας, Γ. Κεφαλογιάννης, Γ. Τραγάκης, Θαν. Δαβάκης, Κ. Τασούλας, Γ. Βλάχος, Κ. Τσιάρας, Γ. Γιακουμάτος. Την ίδια στιγμή, ο κ. είχε όχι μόνον τηλεφωνικές αλλά και διά ζώσης επαφές, τα τελευταία 24ωρα, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Αντιθέτως, οι «γαλάζιοι» διάδρομοι βοούσαν χθες για βαρύ κλίμα μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του προκατόχου του στο κόμμα κ. Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέντευξή του σχετικά με τον τρόπο εκλογής το 2009 αλλά και την επαναφορά της Ν.Δ. στον «μεσαίο δρόμο». Αν και ο τέως τάσσεται επίσης υπέρ της μετάθεσης της εκλογής προέδρου για αργότερα, το κλίμα επιβαρύνθηκε με εκατέρωθεν διαρροές για τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ των δύο που δεν απαντήθηκαν, την ίδια στιγμή που ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, επιδίωκε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο προς άρση των παρεξηγήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση