Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βομβιστική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη
Βομβιστική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη

Βομβιστική επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε τ ξημερώμτα πολυτελές στην οδό Λητούς στη Βουλιαγμένη.

Λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα, οι τοποθέτησαν και πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε μία από τις πλαϊνές εισόδους του. Ακολούθησε έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, υπέστη φθορά μια ξύλινη πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό καθώς και σε πλακόστρωτο, στο προαύλιο του κτιρίου.

Σύμφωνα με πυροτεχνουργούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών που έκαναν αυτοψία στον χώρο, ο μηχανισμός αποτελούνταν από μικρή ποσότητα υψηλού εκρηκτικού και πυροδοτήθηκε με φιτίλι. Πιθανολογείται ότι επρόκειτο για μασούρι δυναμίτιδας. Στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους 5 και διαμέτρου 8 εκαών. Το ξενοδοχείο ανήκει στη σύζυγο και στα γνωστού Ελληνα αρχιτέκτονα. Στις καταθέσεις τους ενώπιον αστυνομικών της Ασφάλειας διευκρίνισαν ότι δεν αντιμετωπίζουν προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές ικανές να φωτίσουν τα κίνητρα της εναντίον τους βομβιστικής επίθεσης. Την προανάκριση για το συμβάν ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της , από την πρώτη, σύντομη επεξεργασία των εικόνων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν περιμετρικά του ξενοδοχείου, προκύπτει ότι οι ήταν δύο, καθώς και ότι πλησίασαν και αποχώρησαν από το σημείο με μοτοσικλέτα. Στα Ιουνίου στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από το σπίτι γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη πολυτελών καφέ – κλαμπ στο κέντρο της ς και στην παραλιακή.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση