Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμος έξω από τη Βουλή
Βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμος έξω από τη Βουλή

Βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμος έξω από τη Βουλή

Με σοβρά επεισόδι, τα πρώτα επί της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημαδεύτηκε η χθεσινή ενάντια στην ψήφιση του «νέου μνημονίου», στην πλατεία Συντάγματος. Φωτιές, , πέτρες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, και συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία σημάδεψαν τη χθεσινή , η οποία είχε ξεκινήσει ειρηνικά. Περίπου 4.000-5.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, με μπλοκ της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστών κ.λπ., με συνθήματα εναντίον της υπό ψήφιση συμφωνίας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των κυβερνητικών επιλογών.

Λίγο μετά τις 9 μ.μ. ξεκίνησαν τα επεισόδια από τη συμβολή της οδού Αμαλίας με τη Βασιλίσσης , μπροστά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη ». Ομάδα περίπου 200 αναρχικών άρχισε να πετά πέτρες και μπουκάλια σε μία διμοιρία των ΜΑΤ και μία των ΥΜΕΤ που ήταν παρατεταγμένες στην είσοδο της Βουλής, πάνω από τα «λουλουδάδικα». Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αντέδρασαν, μέχρι να αρχίσει η ρίψη μολότοφ στις διμοιρίες που ήταν μπροστά στη «Μεγάλη Βρετάνια». Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα επεισόδια γενικεύονται, καθώς έπεσαν (μεταξύ αυτών και εκρηκτικές), ενώ υπήρχαν και άτομα με πιστόλια φωτοβολίδας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.,που είχε κινητοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων (τουλάχιστον 30 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ), κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το Σύνταγμα, «πιέζοντάς» τους προς το , με αποτέλεσμα όμως να πιέζεται και το πλήθος των διαδηλωτών που είχε υποχωρήσει στην οδό Αμαλίας. Εκεί βρισκόταν και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ. Περίπου 10.000 άτομα είχαν πορευθεί από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, πέρασαν από την οδό Φιλελλήνων και βγήκαν στην Αμαλίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση