Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Βόμβα» Θεοχάρη: Το ΣΔΟΕ έβαζε εμπόδια, μέσω της πολιτικής ηγεσίας, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ
«Βόμβα» Θεοχάρη: Το ΣΔΟΕ έβαζε εμπόδια, μέσω της πολιτικής ηγεσίας, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ

«Βόμβα» Θεοχάρη: Το ΣΔΟΕ έβαζε εμπόδια, μέσω της πολιτικής ηγεσίας, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ

Την καταγγελία ότι το ΣΔΟΕ, υπό την καθοδήγηση της τότε πολιτικής ηγεσίας του έβαζε προσκόμματα στην διερεύνηση της λίστας έκανε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο του Ποταμιού και πρώην , τόνισε ότι η λίστα δεν ήταν ποτέ στη δικαιοδοσία του. «Ήταν πάντοτε κάτω από το ΣΔΟΕ, το οποίο είχε πολιτικό προϊστάμενο και τον γενικό γραμματέα, αλλά και τον υφυπουργό, τον κ. Μαυραγάνη, οπότε ο τρόπος δουλειάς και η μεθοδολογία ήταν πλήρως υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας εκεί» είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑfm.

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε μάλιστα: «Όσες προσπάθειες και αν κάναμε να συνενωθούν το ΣΔΟΕ με τη Γ.Γ., πάντοτε υπήρχαν αντιρρήσεις για λόγους αποτελεσματικότητας».

Οπως εξήγησε, στο τέλος της θητείας του, «οι οικονομικοί εισαγγελείς, όταν είδαν ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα μας έδωσαν κάποιες υποθέσεις, γύρω στις εκατό. Όσες υποθέσεις τελειώσανε – 30,40 ακούω στα ΜΜΕ – έχουν τελειώσει ουσιαστικά από τη . Νομίζω κάποια έχουν αποδώσει».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε το ΣΔΟΕ «ήταν μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαμε κι εμείς και την αλλάξαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε άκρη. Η οποία ήταν να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όχι μόνο στις καταθέσεις που η λίστα Λαγκάρντ μας δίνει».

Και λέγοντας αιχμηρά: «Ήταν μια μεθοδολογία που βοηθούσε στο να παίρνουν πάρα πολύ χρόνο οι υποθέσεις και να βολεύονται όλοι και να μην τελειώνουν ποτέ».

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικοίκόμβοι - https://t.co/3Bp6uwk602 -

  • Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/QNwoEuiJwU -

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

"Αλιεύοντας" την είδηση