Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / Βολιώτης μαθητής πρώτος για δεύτερη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας
Βολιώτης μαθητής πρώτος για δεύτερη χρονιά  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Βολιώτης μαθητής πρώτος για δεύτερη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

 Ο Βολιώτης μαθητής της Γ΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Γιαννίσης – Μανές Αργύριος, ήρθε και πάλι πρώτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα την πόλη μας.

Στο διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 205 , από διάφορα μέρη της Ελλάδος και διεξήχθη σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, διαδικτυακά, η δεύτερη φάση τον Φεβρουάριο στα κεντρικά σχολεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η τρίτη φάση, μόλις στις 12 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου προσήλθαν και διαγωνίστηκαν οι καλύτεροι 16 του Γυμνασίου των δύο προηγούμενων φάσεων και οι καλύτεροι 28 μαθητές του Λυκείου όλης της χώρας.

Οι μεγάλοι επιτυχόντες του Διαγωνισμού, πάντως, είναι οι δύο πρώτοι του Λυκείου: Μπανιά Αγγελική, του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου και ο Τσιάμης Ραφαήλ του Λυκείου Εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα μεταβούν το στα NASA, για μια εβδομαδιαία αστροναυτική εντελώς χάρη στη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΩΝΑΣΗ».

Εξάλλου οι 11 πρώτοι του Λυκείου, θα λάβουν μέρος στη 4η φάση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» του ίδιου διαγωνισμού, που θα γίνει τον Ιούνιο, προκειμένου να επιλεγούν οι 5 καλύτεροι, οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 11η και Αστροφυσικής που θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη.

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι 300 για την πρώτη του Λυκείου και 100 για τον πρώτο μαθητή του Γυμνασίου, ενώ συμμετέχουν όλοι οι βραβευόμενοι στην κλήρωση ενός τηλεσκοπίου και παράλληλα εγγράφοντα όλοι, , συνδρομητές για ένα έτος του αστρονομικού περιοδικού «Ουρανός» που εκδίδει η Εταιρεία εδώ και 26 χρόνια ανελλιπώς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση