Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βολές Κωνσταντοπούλου κατά επικριτών της Επιτροπής για το Χρέος και Στουρνάρα
Βολές Κωνσταντοπούλου κατά επικριτών της Επιτροπής για το Χρέος και Στουρνάρα

Βολές Κωνσταντοπούλου κατά επικριτών της Επιτροπής για το Χρέος και Στουρνάρα

Αιχμές κατά όσων κατακρίνουν τις της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους – τελευταίος ήταν ο αναπληρωτής Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας – καθώς και του Γιάννη Στουρνάρα άφησε η Ζωή νσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής.

Μιλώντας για την Επιτροπή Αλήθειας, η Ζωή νσταντοπούλου είπε πως το της Επιτροπής θεμελιώνει «το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι , επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί». «Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Η κα. Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασής της να συστήσει την Επιτροπή λέγοντας πως τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ υπενθύμισε ότι στις της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες όπως ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της ς.

Επίθεση σε Στουρνάρα για χρέος και Siemens

Η πρόεδρος της Βουλής έστρεψε τα πυρά της στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο με την όσο και με την Επιροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την κ. Κωνταντοπούλου, η έλλειψη συνεργασίας θεσμικού παράγοντα με κοινοβουλευτική επιτροπή δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά, για αυτό και το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, «θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητης της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».

Πηγή: koutitispandoras.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση