Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βολές Κωνσταντοπούλου κατά επικριτών της Επιτροπής για το Χρέος και Στουρνάρα
Βολές Κωνσταντοπούλου κατά επικριτών της Επιτροπής για το Χρέος και Στουρνάρα

Βολές Κωνσταντοπούλου κατά επικριτών της Επιτροπής για το Χρέος και Στουρνάρα

Αιχμές κατά όσων κατακρίνουν τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους – τελευταίος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας – καθώς και του Γιάννη Στουρνάρα άφησε η σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής.

Μιλώντας για την Επιτροπή Αλήθειας, η είπε πως το πόρισμα της Επιτροπής θεμελιώνει «το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι , επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί». «Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Η κα. Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασής της να συστήσει την Επιτροπή λέγοντας πως τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ υπενθύμισε ότι στις εργασίες της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες όπως ο Πρωθυπουργός και ο της Δημοκρατίας.

Επίθεση σε Στουρνάρα για χρέος και

Η πρόεδρος της Βουλής έστρεψε τα πυρά της στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και με την Επιροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση , όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο.

«Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την κ. Κωνταντοπούλου, η έλλειψη συνεργασίας θεσμικού παράγοντα με κοινοβουλευτική δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά, για αυτό και το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, «θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητης της να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».

Πηγή: koutitispandoras.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση