Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Βολές» κατά της συμφωνίας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
«Βολές» κατά της συμφωνίας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Βολές» κατά της συμφωνίας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Τεράστια ήττα για τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Επιτροπή και να γίνει έκτακτο Συνέδριο.

«Το πρωτοφανές πραξικόπημα το οποίο προκάλεσαν οι δανειστές, δεν ήταν παρά το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς ακραίων εκβιασμών που οδήγησαν την κυβέρνηση σ’ ένα ασφυκτικό πολιτικό αδιέξοδο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «απουσίαζε ένα εναλλακτικό σχέδιο ρήξης που θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης όσο και ως επιλογή της κυβέρνησης, γεγονός που ήταν καθοριστικός παράγοντας εγκλωβισμού μας». Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί, επίσης, κριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μια σειρά από «μονομερείς ενέργειες» που, μεταξύ άλλων, «θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η ανεπάρκεια του κομματικού μηχανισμού (κόμμα και νεολαία) ήταν καθοριστική. Η μη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψήφιση των προαπαιτούμενων, μετέφερε όλο το βάρος σε αναρμόδια όργανα, όπως η ΚΟ, και στην ατομική ευθύνη-συνείδηση του κάθε βουλευτή. Η ατροφία των καθοδηγητικών οργάνων και οι εξω-συλλογικές αποφάσεις είναι οι δύο συμπληρωματικές όψεις της ίδιας σχέσης», αναφέρει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου έρχεται απέναντι στις ιδεολογικές μας καταβολές, τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τις συλλογικές μας αποφάσεις κι ανατρέπει μια μακρά πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κίνδυνο να τσακίσει την ελπίδα για ένα διαφορετικό δρόμο στη μοναδική χώρα της ΕΕ όπου η Αριστερά πέτυχε μια ιστορική νίκη. Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε ενάντια στη συμφωνία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση