Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βολές από «53+» κατά Μουζάλα
Βολές από «53+» κατά Μουζάλα

Βολές από «53+» κατά Μουζάλα

Η σφοδρή επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και, στο πρόσωπό του, συνολικά στην για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τη , χάλασε τον πανηγυρικό τόνο που θέλησε να δώσει στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ο πρωθυπουργός , ο οποίος εστίασε στην τοποθέτησή του στην έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του . Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πρόσκεινται στην ομάδα των «53+» επανήλθαν στη σταθερή τους για την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό, μιλώντας για:

• Καταπάτηση δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

• Τραγικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών για χειμερινή διαβίωση.

• Αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων που διατίθενται από την Ε.Ε. και άλλους διεθνείς οργανισμούς και αφήνονται να λιμνάζουν χωρίς αξιοποίηση.

• Απόλυτη υπεράσπιση από την πλευρά της Ελλάδας μιας συμφωνίας (της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τη διαχείριση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών), που δεν τηρείται από τις ευρωπαϊκές χώρες.

• Πλήρη υιοθέτηση του γερμανικού σχεδίου για επανένωση των οικογενειών.

«Αν νομίζετε ότι τα κάνω όλα λάθος, τότε να παραιτηθώ», φέρεται να είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. , καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επικρίσεις από την πλευρά των «53+». O κ. Τσίπρας επιχείρησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά και κάλυψε πλήρως τον κ. Μουζάλα έναντι των επιθέσεων που δέχθηκε. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στις υπάρχουσες δομές και ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών, ωστόσο απέδωσε τα προβλήματα στη δυσκολία συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων που είναι συναρμόδια. Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί δυσανάλογα μεγάλο βάρος και ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί μια δύσκολη συμφωνία.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση