Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βολές από «53+» κατά Μουζάλα
Βολές από «53+» κατά Μουζάλα

Βολές από «53+» κατά Μουζάλα

Η σφοδρή επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και, στο πρόσωπό του, συνολικά στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τη μεταναστευτική πολιτική, χάλασε τον πανηγυρικό τόνο που θέλησε να δώσει στη χθεσινή της Πολιτικής Γραμματείας του ο Αλέξης ς, ο οποίος εστίασε στην τοποθέτησή του στην έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πρόσκεινται στην ομάδα των «53+» επανήλθαν στη σταθερή κριτική τους για την κυβερνητική πολιτική στο , μιλώντας για:

• Καταπάτηση δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

• Τραγικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών για χειμερινή διαβίωση.

• Αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων που διατίθενται από την Ε.Ε. και άλλους διεθνείς οργανισμούς και αφήνονται να λιμνάζουν χωρίς αξιοποίηση.

• Απόλυτη υπεράσπιση από την πλευρά της Ελλάδας μιας συμφωνίας (της συμφωνίας Ε.Ε. – ς για τη διαχείριση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών), που δεν τηρείται από τις ευρωπαϊκές χώρες.

• Πλήρη υιοθέτηση του γερμανικού σχεδίου για επανένωση των οικογενειών.

«Αν νομίζετε ότι τα κάνω όλα λάθος, τότε να παραιτηθώ», φέρεται να είπε ο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επικρίσεις από την πλευρά των «53+». O κ. ς επιχείρησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά και κάλυψε πλήρως τον κ. Μουζάλα έναντι των επιθέσεων που δέχθηκε. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στις υπάρχουσες δομές και ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών, ωστόσο απέδωσε τα προβλήματα στη δυσκολία συντονισμού και ς μεταξύ των υπουργείων που είναι συναρμόδια. Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί δυσαν μεγάλο βάρος και ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθεί μια δύσκολη συμφωνία.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση