Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βλέπουν πρόοδο στο Eurogroup, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν
Βλέπουν πρόοδο στο Eurogroup, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν

Βλέπουν πρόοδο στο Eurogroup, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν

Πρόοδο σε όλ τ επίπεδα της διαπραγμάτευσης διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στο χθεσινό Eurogroup αλλά συγχρόνως ξεκαθάρισαν ότι τα «δύσκολα θέματα», κοινωνικά και πολιτικά, είναι ακόμα ανοιχτά, ενώ εξέφρασαν αισιοδοξία για ολοκλήρωση της ς πριν από το καθολικό Πάσχα, δηλαδή τέλος Μαρτίου.

Παρά την αισιοδοξία όμως που εξέφρασαν, ο αρμόδιος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα. «Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά για να επιστρέψουν οι θεσμοί» είπε και τόνισε ότι οι τεχνικές ομάδες πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο στον τρόπο που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι τρία είναι τα θέματα για τα οποία πρέπει να υπάρξει συμφωνία, προκειμένου να κλείσει η , και αυτά δεν είναι άλλα από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα δημοσιονομικά μέτρα αλλά και τη σύσταση και λειτουργία του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Και παρά την καλή πρόοδο σε μία σειρά θεμάτων, «οι μεταρρυθμίσεις που έχουν απομείνει είναι πολύ δύσκολες και κοινωνικά και πολιτικά και δεν θα γίνουν ευκολότερες όσο καθυστερεί να κλείσει η αξιολόγηση» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Οσον αφορά την της δημόσιας διοίκησης, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι «είχαμε κάποιες ανησυχίες όσον αφορά το θέμα αυτό και το παρακολουθούμε από κοντά». Συγχρόνως τόνισε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος, καθώς έχει προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη του νέου επικεφαλής της καθώς και του νέου επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, δύο θέσεις πολύ σημαντικές για την του προγράμματος. Για τον επικεφαλής του Eurogroup, η απο του δημόσιου τομέα και κυρίως των τραπεζών είναι πολύ σημαντική για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, αλλά είναι και μέρος των δεσμεύσεων της Ελλάδας, όπως υπαγορεύονται στο μνημόνιο. Σχετικά με την κατάσταση της ρευστότητας στη χώρα, ο κ. Ρέγκλινκγκ, που στο προηγούμενο Eurogroup είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τις συνέπειες που θα είχε, εμφανίστηκε χθες πιο αισιόδοξος. «Η ρευστότητα είναι μία ανησυχία, αλλά έχουν συμβεί δύο εξελίξεις που μειώνουν την του προβλήματος» είπε και ανέφερε ότι τα έσοδα του 2015 ήταν καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν και δεύτερον, η Ελλάδα θα πάρει μεγαλύτερο μέρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδας αξίας 400 εκατομμυρίων, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη χρονική άνεση στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση