Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βλέπουν πρόοδο στο Eurogroup, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν
Βλέπουν πρόοδο στο Eurogroup, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν

Βλέπουν πρόοδο στο Eurogroup, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν

Πρόοδο σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών στο χθεσινό αλλά συγχρόνως ξεκαθάρισαν ότι τα «δύσκολα θέματα», κοινωνικά και πολιτικά, είναι ακόμα ανοιχτά, ενώ εξέφρασαν αισιοδοξία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το καθολικό Πάσχα, δηλαδή τέλος Μαρτίου.

Παρά την αισιοδοξία όμως που εξέφρασαν, ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα. «Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά για να επιστρέψουν οι θεσμοί» είπε και τόνισε ότι οι τεχνικές ομάδες πρέπει να προχωρήσουν περισσότερο στον τρόπο που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι τρία είναι τα θέματα για τα οποία πρέπει να υπάρξει , προκειμένου να κλείσει η , και αυτά δεν είναι άλλα από την , τα αλλά και τη σύσταση και λειτουργία του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Και παρά την καλή πρόοδο σε μία σειρά θεμάτων, «οι που έχουν απομείνει είναι πολύ δύσκολες και κοινωνικά και πολιτικά και δεν θα γίνουν ευκολότερες όσο καθυστερεί να κλείσει η » είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Οσον αφορά την πολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι «είχαμε κάποιες ανησυχίες όσον αφορά το θέμα αυτό και το παρακολουθούμε από κοντά». Συγχρόνως τόνισε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος, καθώς έχει προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη του νέου επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και του νέου επικεφαλής στη , δύο θέσεις πολύ σημαντικές για την πορεία του προγράμματος. Για τον επικεφαλής του , η αποπολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και κυρίως των τραπεζών είναι πολύ σημαντική για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, αλλά είναι και μέρος των δεσμεύσεων της Ελλάδας, όπως υπαγορεύονται στο μνημόνιο. Σχετικά με την κατάσταση της ρευστότητας στη χώρα, ο κ. Ρέγκλινκγκ, που στο προηγούμενο είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τις συνέπειες που θα είχε, εμφανίστηκε χθες πιο αισιόδοξος. «Η ρευστότητα είναι μία ανησυχία, αλλά έχουν συμβεί δύο εξελίξεις που μειώνουν την του προβλήματος» είπε και ανέφερε ότι τα έσοδα του 2015 ήταν καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και δεύτερον, η Ελλάδα θα πάρει μεγαλύτερο μέρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδας αξίας 400 εκατομμυρίων, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη χρονική άνεση στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση