Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Την ντίθεσή τους με το ενδεχόμενο ύξησης των ασφαλιστικών εισφορών εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι της χώρας και ο Σ.

«Προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στη σημερινή συγκυρία ανεδαφικές και εν τέλει αναποτελεσματικές, καθώς θα επιτείνουν την ύφεση που είναι προ των πυλών, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση, «αντί να καταφεύγει στη λύση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και της νόμιμης απασχόλησης, να εντείνει τις προσπάθειές της για τη της διαφοράς μεταξύ του συνολικού μισθολογικού κόστους της επιχείρησης και του καθαρού εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτή, όπως επισημαίνουν, θα είναι μια πραγματικά ριζοσπαστική πολιτική υπέρ των εργαζομένων, αλλά και συνολικότερα υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα είναι σήμερα από τα υψηλότερα στην και έχει τη χαμηλότερη δυνατή ανταποδοτικότητα, με να επιδεινώνεται η ανταγωνιστικότητα της εργασίας στην Ελλάδα, να διογκώνεται η αδήλωτη εργασία, να πλήττεται το , καθώς μειώνονται οι ασφαλιστικές , λόγω διόγκωσης της ανεργίας και να αυξάνεται η φοροδιαφυγή.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο , οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών ς, Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση