Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών εκφράζουν με κοινή οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι της χώρας και ο ΣΕΤΕ.

«Προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στη σημερινή συγκυρία ανεδαφικές και εν τέλει αναποτελεσματικές, καθώς θα επιτείνουν την που είναι προ των πυλών, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση, «αντί να καταφεύγει στη λύση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και της νόμιμης απασχόλησης, να εντείνει τις προσπάθειές της για τη της διαφοράς μεταξύ του συνολικού μισθολογικού κόστους της επιχείρησης και του καθαρού εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτή, όπως επισημαίνουν, θα είναι μια πραγματικά ριζοσπαστική πολιτική υπέρ των εργαζομένων, αλλά και συνολικότερα υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Στην αναφέρεται ότι το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα είναι σήμερα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και έχει τη χαμηλότερη δυνατή ανταποδοτικότητα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ανταγωνιστικότητα της εργασίας στην Ελλάδα, να διογκώνεται η αδήλωτη εργασία, να πλήττεται το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, λόγω διόγκωσης της ανεργίας και να αυξάνεται η φοροδιαφυγή.

Την υπογράφουν ο ΣΕΒ, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών Αττικής, Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση