Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Βιομηχανικοί σύνδεσμοι και ΣΕΤΕ αντιτίθενται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Την αντίθεσή τους με το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση οι της χώρας και ο ΣΕΤΕ.

«Προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στη σημερινή συγκυρία ανεδαφικές και εν τέλει αναποτελεσματικές, καθώς θα επιτείνουν την ύφεση που είναι προ των πυλών, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση, «αντί να καταφεύγει στη λύση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και της νόμιμης απασχόλησης, να εντείνει τις προσπάθειές της για τη μείωση της διαφοράς μεταξύ του συνολικού μισθολογικού κόστους της επιχείρησης και του καθαρού εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτή, όπως επισημαίνουν, θα είναι μια πραγματικά ριζοσπαστική υπέρ των εργαζομένων, αλλά και συνολικότερα υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα είναι σήμερα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και έχει τη χαμηλότερη δυνατή ανταποδοτικότητα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ανταγωνιστικότητα της εργασίας στην Ελλάδα, να διογκώνεται η αδήλωτη εργασία, να πλήττεται το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, λόγω διόγκωσης της ανεργίας και να αυξάνεται η φοροδιαφυγή.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο ΣΕΒ, οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών Αττικής, Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση