Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Βίαιη συμπεριφορά από συνήγορο στη δίκη Χ.Α.
Βίαιη συμπεριφορά από συνήγορο στη δίκη Χ.Α.

Βίαιη συμπεριφορά από συνήγορο στη δίκη Χ.Α.

Σε ς, που σημαδεύτηκε από καταγγελίες για λεκτικές και όχι μόνον επιθέσεις από συνήγορο υπεράσπισης σε νεαρή κοπέλα η οποία παρακολουθούσε τη δίκη, καθώς και σε δημοσιογράφο που καλύπτει την ακροαματική διαδικασία, η δίκη της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τα δραματικά γεγονότα που προηγήθηκαν της στυγερής ς του Παύλου Φύσσα.

Την μιας ακόμη αυτόπτου μάρτυρος, που έζησε από κοντά τα γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, διαδέχθηκε περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς από συνήγορο υπεράσπισης, που καταγγέλθηκε από τους παθόντες, προκαλώντας ς στη δίκη. Μία νεαρή κοπέλα και ένας δημοσιογράφος κατήγγειλαν ότι κατά τη διακοπή της δίκης στον προαύλιο χώρο των φυλακών δέχθηκαν λεκτική , και η κοπέλα χαστούκι από δικηγόρο που υπερασπίζεται κάποιους εκ των κατηγορουμένων.

Το περιστατικό δεν είχε συνέχεια, καθώς δεν κατατέθηκε μήνυση κατά του καταγγελλόμενου δικηγόρου, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η αυτόφωρη σύλληψή του. Ο ίδιος ο (Γ. Καρυδομάτης) αρνήθηκε την εμπλοκή του στο περιστατικό και έδωσε άλλη εκδοχή, λέγοντας πως ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται για τη του Παύλου Φύσσα, βρέθηκε στο προαύλιο και έγινε αντικείμενο επιθέσεων και λοιδοριών. Η ένταση που δημιουργήθηκε στη δικαστική αίθουσα μετά τις καταγγελίες και η αποχώρηση της πολιτικής αγωγής τελικώς οδήγησαν στη διακοπή της δίκης για την προσεχή Τρίτη, μιας και η εξεταζόμενη μάρτυρας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Επρόκειτο για τη φοιτήτρια Παρασκευή Καραγιαννίδου, η οποία υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και περιέγραψε την των μελών της Χ.Α. κατά της παρέας του άτυχου μουσικού και την τραγική στιγμή της δολοφονίας του από τον Γιώργο Ρουπακιά, στον οποίο απέδωσε στόχευση και οργανωμένη επίθεση. «Το αυτοκίνητο ήξερε πού πήγαινε», είπε, ενώ, μιλώντας για τον συνοδηγό του Ρουπακιά, τόνισε ότι κατέβαλε προσπάθεια να αποσπάσει τον δράστη από τα χέρια των αστυνομικών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση