Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Βέρτιγκο» θεσμών για τα 2,4 δισ. των F-16
«Βέρτιγκο» θεσμών για τα 2,4 δισ. των F-16

«Βέρτιγκο» θεσμών για τα 2,4 δισ. των F-16

Η συμφωνία για αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F- 16, ύψους 2,4 δισ, που επικύρωσε ο Ελληνας Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον φαίνεται να βρήκε τους εκπροσώπους των θεσμών μάλλον ανενημέρωτους.

Πηγή με γνώση του θέματος, έλεγε στην «Κ» ότι «οι δημοσιονομικές λεπτομέρειες θα πρέπει να συζητηθούν όταν υπάρχουν περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά την συμφωνία». Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τους όρους αλλά και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, ξεκαθαρίζουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η τους θα γίνει σταδιακά στα επόμενα 10 χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό ς Άμυνας, Π. Καμμένο, το κόστος των 2,4 δισ  δεν αφορά μόνο την αναβάθμιση των F-16, η οποία, όπως ανέφερε, θα κοστίσει 1,1 δισ. Τα υιπα αφορούν προγράμματα ς και αντισταθμιστικά.

Όμως, οι λεπτομέρειες θα πρέπει να παρουσιαστούν στους εκπρόσωπους των θεσμών, καθώς στο υπάρχουν όρια στα επίπεδα δαπανών, συμπεριλαμόμενου και του αμυντικού τομέα και οι δανειστές στο επόμενο διάστημα θα κληθούν να κρίνουν κατά πόσο η συμφωνία για τα μαχητικά αερο βρίσκεται μέσα σε αυτά τα όρια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση