Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βερολίνο: Δεν ήταν προσβολή το «ανόητε»
Βερολίνο: Δεν ήταν προσβολή το «ανόητε»

Βερολίνο: Δεν ήταν προσβολή το «ανόητε»

«Δεν επρόκειτο επουδενί γι προσβολή» προς τον πρωθυπουργό Αλέξη , τόνισε η ναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη φράση “It's the implementation, stupid!” (“Είναι η εφαρμογή, ανόητε!”) που χρησιμοποίησε ο Βόλφγκανγκ κατά τη χθεσινή συζήτηση στην οποία συμμετείχε μαζί με τον κ. στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο ταβός.

Ο κ. , διευκρίνισε η κ. Φον Τισενχάουζεν, παρέφρασε τη γνωστή φράση από την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον στις το 1992, “Είναι η οικονομία, ανόητε!”, η έμπνευση της οποίας ανήκει στον επικεφαλής της καμπάνιας του Τζέιμς Κάρβιλ- κάτι που, όπως επισήμανε η εκπρόσωπος, έχει κάνει και κατά το παρελθόν, σε συνεντεύξεις του.

«Μπορώ να σας καθησυχάσω ότι δεν επρόκειτο επουδενί για προσβολή», δήλωσε η ίδια και εξήγησε ότι η φράση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταστεί σαφές ότι στην υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμόζονται οι συμφωνίες -και στον οικονομικό και στον πολιτικό τομέα. «Δεν μπορώ παρά να απορρίψω την υπόθεση», ότι αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα “ανόητο”, επανέλαβε η κ. Φον Τισενχάουζεν και προσέθεσε ότι και η ίδια βρισκόταν στο ταβός και δεν σχημάτισε τέτοια άποψη.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση