Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βαρύ το κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Βαρύ το κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Βαρύ το κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Περισσότερο από δύσκολο είναι το έργο όποιου θελήσει να βρει χειρότερη εικόνα της σημερινής κυβερνώσας πλειοψηφίας στη από εκείνη που εκπέμπει αυτές τις ημέρες, με αφορμή την επεξ του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων, μόνο τρεις (οι Ν. Συρμαλένιος, Νεκτ. Σαντορινιός και Γ. ) εκ των συνολικά 58 βουλευτών -ΑΝΕΛ θέλησαν με ομιλίες τους να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι το οποίο, ως αναμενόμενο, ήρθε –στο μέτρο που του αναλογεί– να δώσει «τροφή» σε όσους πιθανολογούν αποστασιοποιήσεις κατά την , όταν το έρθει προς έγκριση στην Ολομέλεια – πιθανότατα την εβδομάδα μετά την Κυριακή του Θωμά.

Η σιωπή όλων των υπολοίπων, όπως είναι φυσικό, κάθε άλλο παρά περνάει απαρατήρητη. Στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, δύο είναι οι εξηγήσεις-ερμηνείες αυτής της ιδιότυπης «ς»: αφενός ότι είναι πολλοί όσοι δεν συμφωνούν με κρίσιμες διατάξεις του σχεδίου νόμου, αφετέρου πως αρκετοί έχουν ιδεολογικό-πολιτικό πρόβλημα με τον κεντρικό εισηγητή εκ μέρους της κυβέρνησης, τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Μια τρίτη εκδοχή, ότι δηλαδή «τέτοιες ημέρες που είναι, ουκ ολίγοι επέλεξαν να αρχίσουν πρόωρα τις πασχαλινές διακοπές τους», δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται και τόσο στην πραγματικότητα, καθώς εκ των τριών προαναφερθέντων ομιλητών, οι δύο είναι από επαρχία ( και Δωδεκάνησα). Συνεπώς, δεν υπάρχει «τέτοιο άλλοθι» για τη μαζική απροθυμία-απουσία. Σημειώνεται πως όχι απλώς δεν θέλησαν να λάβουν τον λόγο, αλλά και ότι οι περισσότεροι απουσίαζαν κιόλας από την αίθουσα.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα, στην επτάωρη συνεδρίαση μόνον οι δύο εξ υποχρεώσεως υποστηρικτές του νομοθετήματος το υπερασπίστηκαν «ενθέρμως»: ο επισπεύδων υπουργός και ο εισηγητής του Κ. Μπάρκας. Αμφότεροι είχαν στις ομιλίες τους διπλή τακτική: από τη μια ήταν η καταγγελία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και από την άλλη η συνεχής επανάληψη όρων που, όπως επισημάνθηκε από βουλευτές της ς, περισσότερο έμοιαζαν με συνθήματα παρά με επιχειρήματα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση