Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρύ το κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Βαρύ το κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Βαρύ το κλίμα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Περισσότερο από δύσκολο είναι το έργο όποιου θελήσει να βρει χειρότερη εικόνα της σημερινής κυβερνώσας πλειοψηφίας στη Βουλή από εκείνη που εκπέμπει αυτές τις ημέρες, με αφορμή την επεξεργασία του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων, μόνο τρεις (οι Ν. Συρμαλένιος, Νεκτ. Σαντορινιός και . ) εκ των συνολικά 58 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- θέλησαν με ομιλίες τους να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι το οποίο, ως αναμενόμενο, ήρθε –στο μέτρο που του αναλογεί– να δώσει «τροφή» σε όσους πιθανολογούν αποστασιοποιήσεις κατά την ψηφοφορία, όταν το νομοσχέδιο έρθει προς έγκριση στην Ολομέλεια – πιθανότατα την εβδομάδα μετά την του Θωμά.

Η σιωπή όλων των υπολοίπων, όπως είναι φυσικό, κάθε άλλο παρά περνάει απαρατήρητη. Στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, δύο είναι οι εξηγήσεις-ερμηνείες αυτής της ιδιότυπης «αποχής»: αφενός ότι είναι πολλοί όσοι δεν συμφωνούν με κρίσιμες διατάξεις του σχεδίου νόμου, αφετέρου πως αρκετοί έχουν ιδεολογικό-πολιτικό πρόβλημα με τον κεντρικό εισηγητή εκ μέρους της κυβέρνησης, τον υπουργό Εργασίας . Κατρούγκαλο. Μια τρίτη εκδοχή, ότι δηλαδή «τέτοιες ημέρες που είναι, ουκ ολίγοι επέλεξαν να αρχίσουν πρόωρα τις πασχαλινές τους», δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται και τόσο στην πραγματικότητα, καθώς εκ των τριών προαναφερθέντων ομιλητών, οι δύο είναι από επαρχία (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα). Συνεπώς, δεν υπάρχει «τέτοιο άλλοθι» για τη μαζική απροθυμία-απουσία. Σημειώνεται πως όχι απλώς δεν θέλησαν να λάβουν τον λόγο, αλλά και ότι οι περισσότεροι απουσίαζαν κιόλας από την αίθουσα.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα, στην επτάωρη συνεδρίαση μόνον οι δύο εξ υποχρεώσεως υποστηρικτές του νομοθετήματος το υπερασπίστηκαν «ενθέρμως»: ο επισπεύδων υπουργός και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας. Αμφότεροι είχαν στις ομιλίες τους διπλή τακτική: από τη μια ήταν η καταγγελία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και από την άλλη η συνεχής επανάληψη όρων που, όπως επισημάνθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης, περισσότερο έμοιαζαν με συνθήματα παρά με επιχειρήματα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

  • Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλα - https://t.co/qX88hpeVpO… -

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Ευξεινούπολη –Νεοχωράκι –Νεράιδα –Ανθότοπος - https://t.co/TuC5GOUtNO -

"Αλιεύοντας" την είδηση