Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο βομβιστή: Μέλος «Πυρήνων», εκτελεστής της επίθεσης κατά Παπαδήμου
Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο βομβιστή: Μέλος «Πυρήνων», εκτελεστής της επίθεσης κατά Παπαδήμου

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο βομβιστή: Μέλος «Πυρήνων», εκτελεστής της επίθεσης κατά Παπαδήμου

Από τις αρχές του Δεκέμβριου 2016, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας, ο 29χρόνος φέρεται να εντάχθηκε ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ειδικός εφέτης ανακριτής  κ. Νικόπουλος, αποδίδεται στον 29χρόνο η με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδήμος στις 25 Μαΐου την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, το οποίο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο με να προκληθεί έκρηξη και να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά και οι άλλοι δυο επιβαίνοντες ελαφρότερα.

Επίσης στον νεαρό αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα Κρυονερίου την άνοιξη του .

Αναλυτικά, οι δικαστικές αρχές αποδίδουν στον 29χρόνο την σε βάρος του κ. Παπαδήμου και συγκεκριμένα του καταλογίζουν ότι «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, λογικά αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» και συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση