Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο βομβιστή: Μέλος «Πυρήνων», εκτελεστής της επίθεσης κατά Παπαδήμου
Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο βομβιστή: Μέλος «Πυρήνων», εκτελεστής της επίθεσης κατά Παπαδήμου

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 29χρονο βομβιστή: Μέλος «Πυρήνων», εκτελεστής της επίθεσης κατά Παπαδήμου

Από τις αρχές του Δεκέμβριου , σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής για θέματα ς, ο 29χρόνος φέρεται να εντάχθηκε ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ειδικός εφέτης ανακριτής  κ. ικόπουλος, αποδίδεται στον 29χρόνο η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδήμος στις 25 Μαΐου 2017 την που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, το οποίο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο με να προκληθεί έκρηξη και να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά και οι άλλοι δυο επιβαίνοντες ελαφρότερα.

Επίσης στον νεαρό αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Αναλυτικά, οι δικαστικές αρχές αποδίδουν στον 29χρόνο την επίθεση σε βάρος του κ. Παπαδήμου και συγκεκριμένα του καταλογίζουν ότι «έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, λογικά αφού είχες κατασκευάσει αυτο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά» και συγκεκριμένα επισημαίνεται πως η «έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ς ς στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση