Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βαρθολομαίος: «Εδώ ευρίσκεται η Ιστορία, το παρόν, το μέλλον μας»
Βαρθολομαίος: «Εδώ ευρίσκεται η Ιστορία, το παρόν, το μέλλον μας»

Βαρθολομαίος: «Εδώ ευρίσκεται η Ιστορία, το παρόν, το μέλλον μας»

Την ποφσιστικότητα της «πονεμένης Ρωμηοσύνης» να μην εγκαταλείψει τον αγώνα της διάσωσης της παρουσίας και της μαρτυρίας της στη φυσική και ιστορική κοιτίδα της, την Κωνσταντινούπολη, υπογράμμισε ο , στην ομιλία του, μετά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε, για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η έγινε λίγες ημέρες μετά τη της οικίας του. «Παραμένομεν εις τα “αγιασμένα χώματα”, διότι εδώ είναι η Πόλις της Παναγίας της Παμμακαρίστου, η Πόλις των Πατέρων ημών, το πάνσεπτον Κέντρον της Ορθοδοξίας. Συνεχίζομεν εδώ, διότι εδώ εγεννήθημεν, εδώ είναι η πατρίς μας, εδώ είναι τα πάντα γνώριμα και οικεία δι' ημάς. Αγαπώμεν τα πάντα, επειδή τα γνωρίζομεν, και τα γνωρίζομεν επειδή τα αγαπώμεν. Εμμένομεν, διότι εδώ ευρίσκεται η Ιστορία μας, το και το μέλλον μας, τα αχνάρια και το άρωμα του πολιτισμού μας, διότι εδώ δεν είμεθα ξένοι, και τίποτε δεν μας είναι ξένον και αλλότριον. Μένομεν και αγωνιζόμεθα, διότι αυτό είναι η αμετάκλητος απόφασίς μας, διότι θέλομεν να φυλάσσωμεν Θερμοπύλας, “ποτέ από το χρέος μη κινούντες”» δήλωσε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο κ.κ. .

Κατά τη διάρκειά της λειτουργίας, ο χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον υποδιάκονο Κωνσταντίνο Ταλιαδούρο, δίνοντάς του το όνομα Νικη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση