Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει
Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει

Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο του , τόνισε ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα που θα «θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του».

«Η Ελλάδα υπόκειται σε ένα πρόγραμμα που θα μείνει στην ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που έγινε ποτέ», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτό το πρόγραμμα θα αποτύχει όποιος και αν αναλάβει την υλοποίησή του».

Μετά από την από τη γερμανική βουλή την Παρασκευή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα ς, που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 86 δισ. ευρώ, ο Γιάνης σημείωσε ότι «το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει». «Οι μεταρρυθμίσεις πρόκειται να αποτύχουν (…) το πρόγραμμα ήδη απέτυχε», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης ενόψει της έναρξης των συζητήσεων για το τεράστιο πακέτο διάσωσης.

Αναφορικά με την παραίτησή του και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ο Αλέξης δεν τον ξεφορτώθηκε. «Διαφωνώ με τον πρωθυπουργό και το δήλωσα αυτό παραιτούμενος από τη θέση μου», τόνισε.

Οι επιλογές που είχε ο Αλέξης , σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ήταν η ή συνθηκολόγηση και αποφάσισε «ότι η συνθηκολόγηση ήταν η απόλυτη στρατηγική», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το γεγονός ότι κατανοεί απολύτως τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση