Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει
Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει

Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει

Ο πρώην Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο του BBC, τόνισε ότι στην επιβλήθηκε ένα που θα «θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του».

«Η υπόκειται σε ένα που θα μείνει στην ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που έγινε ποτέ», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτό το πρόγραμμα θα αποτύχει όποιος και αν αναλάβει την υλοποίησή του».

Μετά από την από τη γερμανική βουλή την Παρασκευή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 86 δισ. , ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει». «Οι μεταρρυθμίσεις πρόκειται να αποτύχουν (…) το πρόγραμμα ήδη απέτυχε», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης ενόψει της έναρξης των συζητήσεων για το τεράστιο πακέτο διάσωσης.

Αναφορικά με την παραίτησή του και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ο δεν τον ξεφορτώθηκε. «Διαφωνώ με τον πρωθυπουργό και το δήλωσα αυτό παραιτούμενος από τη θέση μου», τόνισε.

Οι επιλογές που είχε ο , σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ήταν η ή συνθηκολόγηση και αποφάσισε «ότι η συνθηκολόγηση ήταν η απόλυτη στρατηγική», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το γεγονός ότι κατανοεί απολύτως τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση