Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βαρουφάκης: Συμπαθώ τον Λαφαζάνη αλλά δεν θα τον ακολουθήσω
Βαρουφάκης: Συμπαθώ τον Λαφαζάνη αλλά δεν θα τον ακολουθήσω

Βαρουφάκης: Συμπαθώ τον Λαφαζάνη αλλά δεν θα τον ακολουθήσω

Σφείς ποστάσεις από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κρατά ο σε συνέντευξή του στη γερμανική που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνς.

«Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν, αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός. Γι αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα και τους κατανοώ. Αλλά ήμασταν στο δραχμή, ήταν η Ελλάδα του τότε, όχι μια σοσιαλιστική χώρα» σημειώνει ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρινίζει δε πως «είναι καλύτερα να μείνουμε στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή. Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μετέχει εκ νέου σε μια υπό τον Αλέξη σχολιάζει «ποτέ μη λες ποτέ. Εξακολουθώ να έχω καλές σχέσεις με τον Αλέξη και με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ». «Η συμμετοχή μου σε κυβέρνηση θα είχε μόνο μια προϋπόθεση. Εάν η οικονομική τους πολιτική είναι » προσθέτει.

«Ο ς έχει όλες μου τις ευχές, αλλά δεν μπορώ να τον ακολουθήσω στο δρόμο που επέλεξε. Δυστυχώς η απόφαση που έλαβε προκάλεσε ρήξη στους κόλπους του κόμματός μας μεταξύ εκείνων που αντιτίθενται στην παράλογη οικονομική πολιτική» δηλώνει πάντως σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι TV Monde.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση