Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βαρουφάκης: Πασχίζουμε για συμφωνία της ύστατης στιγμής
Βαρουφάκης: Πασχίζουμε για συμφωνία της ύστατης στιγμής

Βαρουφάκης: Πασχίζουμε για συμφωνία της ύστατης στιγμής

«Η ελληνική πασχίζει να υπάρξει μια της ύστατης στιγμής ως την Τρίτη», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της πρώτου «μέρους» της συνεδρίασης του .

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε περίπτωση που μέχρι την Τρίτη κατατεθεί μια βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς, η ελληνική θα καλέσει τον λαό να ψηφίσει «ναι» στο , το οποίον την ίδια στιγμή συζητείται στη Βουλή.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά του , επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή απόρριψη, εκ μέρους του, της πρότασης για επέκταση της ς ώστε ο λαός να αποφανθεί σε συνθήκες ηρεμίας, κάνει μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του ως θεσμού δημοκρατικών εταίρων που πασχίζουν για το κοινό τους συμφέρον. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν τάισελμπλουμ.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και κατά των θεσμών, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει λύσεις πέντε μήνες τ λύσεις στην αντίπερα όχθη, πρέπει κι η αντίπερα όχθη να προσφέρει λύσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση