Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά
Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Ενα άκρως σκληρό περιβάλλον διαπραγματεύσεων, εντός του οποίου η ελληνική κυβέρνηση «ματώνει», σκιαγράφησε νωρίτερα σήμερα στη ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο από τη μια πλευρά για «ασφυκτικές πιέσεις» των δανειστών με στόχο, όπως είπε, να συμφωνηθούν καταστροφικές πολιτικές, και από την άλλη για «μεγάλο αγώνα» της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Βαρουφάκης έκανε λόγο ουσιαστικά και για «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» σε βάρος της Αθήνας, μνημονεύοντας τις διαρροές των ελληνικών προτάσεων σε διεθνή , παρά το καθεστώς «εμπιστευτικότητας» που έχει επιβληθεί στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά δεν πλήττουν μόνο τη χώρα μας, αλλά και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Διαπραγματευόμαστε το μέλλον της χώρας αυτή τη στιγμή. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του Β. Κεγκέρογλου και Δ. Κρεμαστινού, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από τα όσα συνοπτικά ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης προκύπτει ότι απέναντι στις της κυβέρνησης, οι Θεσμοί ουσιαστικά επιχειρούν να επιβάλλουν τις πολιτικές που είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των μνημονίων.

«Θα μπορούσε η διαπραγμάτευση να έχει κλείσει ήδη. Θα έπρεπε οι επικουρικές να έχουν μειωθεί 70%, να υπάρξει φορολογίας ΦΠΑ στα νησιά, να κάνουμε ό,τι λέει το mail Χαρδούβελη» σημείωσε μεταξύ άλλων. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, με αφορμή παρέμβαση του κ. Κρεμαστινού, αναφέρθηκε ειδικότερα και στην πίεση των δανειστών να αυξηθεί το ΦΠΑ στα νησιά: «Η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλο αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες, αλλά πιστεύω ότι θα πετύχει ο αγώνας να μην υπάρξει στα νησιά. Ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις. Δεσμεύομαι, όμως, προσωπικά, ότι δεν θα υπογράψω μια τέτοια », τόνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση 12χρονου στην Αγριά #παράσυρσημεμηχανάκι - https://t.co/9cEOooXEsB -

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

"Αλιεύοντας" την είδηση