Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά
Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Βαρουφάκης: Δεν υπογράφω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

Εν άκρως σκληρό διαπραγματεύσεων, εντός του οποίου η «ματώνει», αγράφησε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο από τη μια πλευρά για «ασφυκτικές πιέσεις» των δανειστών με στόχο, όπως είπε, να συμφωνηθούν καταστροφικές πολιτικές, και από την άλλη για «μεγάλο αγώνα» της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Βαρουφάκης έκανε λόγο ουσιαστικά και για «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» σε βάρος της Αθήνας, μνημονεύοντας τις των ελληνικών προτάσεων σε διεθνή , παρά το καθεστώς «εμπιστευτικότητας» που έχει επιβληθεί στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά δεν πλήττουν μόνο τη χώρα μας, αλλά και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Διαπραγματευόμαστε το μέλλον της χώρας αυτή τη στιγμή. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του Β. Κεγκέρογλου και Δ. Κρεμαστινού, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από τα όσα συνοπτικά ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης προκύπτει ότι απέναντι στις προτάσεις της κυβέρνησης, οι Θεσμοί ουσιαστικά επιχειρούν να επιβάλλουν τις πολιτικές που είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο των μνημονίων.

«Θα μπορούσε η να έχει κλείσει ήδη. Θα έπρεπε οι επικουρικές να έχουν μειωθεί 70%, να υπάρξει αύξηση φορολογίας στα νησιά, να κάνουμε ό,τι λέει το mail Χαρδούβελη» σημείωσε μεταξύ άλλων. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, με αφορμή παρέμβαση του κ. Κρεμαστινού, αναφέρθηκε ειδικότερα και στην πίεση των δανειστών να αυξηθεί το στα νησιά: «Η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλο αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες, αλλά πιστεύω ότι θα πετύχει ο αγώνας να μην υπάρξει αύξηση ΦΠΑ στα νησιά. Ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις. Δεσμεύομαι, όμως, προσωπικά, ότι δεν θα υπογράψω μια τέτοια αύξηση», τόνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση