Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά γνωστού εφοπλιστή
Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά γνωστού εφοπλιστή

Βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά γνωστού εφοπλιστή

Bαρύττες ποινικές διώξεις άσκησε η Εισγγελία της Αθήνας κατά γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή και στενού του συνεργάτη για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διέπραξε σωρεία ποινικών αδικημάτων, οργανώνοντας εκβιασμούς, ακόμα και απόπειρες ανθρωποκτονιών, προκειμένου να διευθετήσει οικονομικές εκκρεμότητες και άλλα θέματα.

Και στους δύο οι εισαγγελικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα προληπτικά, ενώ τη σκυτάλη των ερευνών ανέλαβε ανακριτής.

Σύμφωνα με το της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη που υπήρξε επικεφαλής της έρευνας (διενεργήθηκε από τέσσερις συνολικά εισαγγελείς) ο εν λόγω εφοπλιστής ο οποίος και προσφάτως είχε δικαστικές εμπλοκές (κρατήθηκε και προσωρινά) για θέματα που αφορούσαν που χορηγήθηκαν από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος και η οποία δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε, οργάνωσε με πρώην αστυνομικούς και μπράβους ολόκληρο «σύστημα» εκβιασμών, απειλών, με ξυλοδαρμούς μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο εισαγγελικό που αριθμεί 30 σελίδες περίπου περιγράφονται οι σκληρές μέθοδοι που εφάρμοζε η εν λόγω «συμμορία» για να τακτοποιηθούν διά της βίας και με σκληρές συμπεριφορές οικονομικά θέματα η να τεθούν σε άλλη βάση αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες για οικονομικά θέματα.

Μεταξύ των θυμάτων, ορισμένα από τα οποία κατήγγειλαν τα βίαια περιστατικά σε βάρος τους, υπήρξε και δικηγόρος ο οποίος εδάρη ανηλεώς, ενώ στη των ατόμων που δέχθηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, , επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα μετέχουν και γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι ενδεικτική της σοβαρότητας που αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές στην υπόθεση που διερευνήθηκε σχολαστικά από την Εισαγγελία.

Πέραν της εγκληματικής οργάνωσης (διεύθυνση και σύσταση) που βαρύνουν τον γνωστό εφοπλιστή άλλοτε στενό του συνεργάτη (και αυτός είχε δικαστικές εμπλοκές και είχε προσωρινά κρατηθεί) αλλά και τους μετέχοντες στη «συμμορία» μπράβους και πρώην αστυνομικούς, οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι:

Για εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις,
Για ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση,
Για επικίνδυνη σωματική με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
Για σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
Για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,
Για με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Επίσης για άλλα όπως υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μεμονωμένες εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση