Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Βαριές διώξεις κατά δύο διακινητών
Βαριές διώξεις κατά δύο διακινητών

Βαριές διώξεις κατά δύο διακινητών

Από βολίδα που πυροδοτήθηκε από όπλο λιμενικού προκλήθηκε σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θανάσιμος τραυματισμός του 17χρονου, μέσα σε δουλεμπορικό σκάφος ανοικτά της Σύμης, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Αυτό φέρεται να προκύπτει από την έως τώρα διοικητική που διενεργούν για το συμβάν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης «τρέχει» η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία χθες άσκησε βαριές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, μεταφορά μεταναστών κ.ά. σε βάρος των δύο διακινητών που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Τουρκίας 37 και 40 ετών, οι οποίοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα. Χθες, πάντως, ο ιατροδικαστής που διενήργησε νεκροψία στη σορό του 17χρονου επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από μία βολίδα πυροβόλου όπλου, ενώ πηγή του Λιμενικού Σώματος έλεγε χθες στην «Κ» ότι η σφαίρα φέρει αλλοιώσεις που υποδηλώνουν ότι πριν πλήξει θανάσιμα τον ανήλικο προσέκρουσε σε επιφάνεια της θαλαμηγού.

Πάντως, δύο είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζονται στο πλαίσιο της διοικητικής ς. Ο ανήλικος να τραυματίστηκε θανάσιμα από όπλο λιμενικού, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει προσωρινά ο ένας από τους δύο διακινητές στη σώμα με σώμα συμπλοκή στο δουλεμπορικό σκάφος. Ή ο θάνατος να προκλήθηκε από τα πυρά λιμενικού, που κατά τη συμπλοκή πυροβόλησε (τουλάχιστον δύο φορές) κατά των διακινητών για να τους ακινητοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση η μία από τις σφαίρες διαπέρασε τα πλαστικά τοιχώματα του σκάφους πλήττοντας θανάσιμα το 17χρονο . Ο ένας από τους διακινητές εξάλλου φέρει τραύματα από σφαίρες στα πόδια, ενώ τραύματα από χτυπήματα στο υπέστη και ο ένας από τους του Λιμενικού – δέχτηκε χτύπημα στο με το υπηρεσιακό του γκλομπ το οποίο κατάφεραν να του αποσπάσουν οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι. Οι τελευταίοι μάλιστα, για να αποφύγουν τη φέρονται να τον περιέλουσαν με βενζίνη επιχειρώντας να τον κάψουν.

Το δουλεμπορικό (στο οποίο επέβαιναν 70 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, εντόπισε ανοικτά της Σύμης φουσκωτό σκάφος της λεττονικής ακτοφυλακής που μετέχει στη δύναμη του , ενώ στη καταδίωξή του πήρε μέρος ιδιωτικό φουσκωτό στο οποίο είχαν επιβιβαστεί του Λιμεναρχείου Σύμης. Το σκάφος του Λιμενικού βρίσκεται για πάνω από ένα μήνα ακινητοποιημένο λόγω βλάβης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση