Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Βαριά καταδίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ – Οργισμένη απάντηση του ιδίου μετά την απόφαση
Βαριά καταδίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ – Οργισμένη απάντηση του ιδίου μετά την απόφαση

Βαριά καταδίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ – Οργισμένη απάντηση του ιδίου μετά την απόφαση

Στον αντίποδα της εισαγγελικής πρότασης για πλήρη απαλλαγή, το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής τους ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός, γνωστός για τη συνεισφορά του στην εξάρθρωση της 17Νοέμβρη υποδέχθηκε τη δικαστική κρίση με οργισμένη δήλωση, υπεραμηνόμενος της αθωώτητάς του.

 Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη του Ιωάννη Διώτη για το αδίκημα της απιστίας που του είχε αποδοθεί, κάνοντας δεκτό ότι από τους χειρισμούς του σε ότι αφορά τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ προέκυψε ζημιά για το δημόσιο και ότι υπήρχε δόλος.

Στη δήλωση του αμέσως μετά την έκδοση της αποφάσεως, ο πρώην εισαγγελέας έκανε λόγο για “μαύρη μέρα στη δικαιοςύνη” και εξέφρασε – και πάλι- την πεποίθηση ότι είναι αθώος, ενώ λίγο νωρίτερα ζήτησε από το δικαστήριο να μην του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, κάτι που δεν έγινε δεκτό, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Ο πρώην εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στη δήλωση του τόνισε.

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα. Όχι για εμένα, γιατί είμαι αθώος και οπωσδήποτε αυτό θα αποδειχθεί και θα δικαιωθώ.

Για τη Δικαιοσύνη είναι μαύρη η μέρα.

Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την εκδοθείσα απόφαση, που μόνο προϊόν της αποδεικτικής διαδικασίας δεν είναι. Δεν υπήρξε ούτε μία μαρτυρία, ούτε ένα έγγραφο που να πιθανολογούσε έστω την ύπαρξη ενδείξεων ενοχής. Και όμως αυτό το δικαστήριο διαπίστωσε τη βεβαιότητα τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, παρά την εισαγγελική αθωωτική πρόταση, παρά την αποδεικτική διαδικασία, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στην αλήθεια και τη νόμιμη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί απροκάλυπτη καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και κράτους δικαίου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή ηλικιωμένου από την Αλόννησο στο Βόλο - https://t.co/C8ez3UvDbp -

  • Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου στον Αλμυρό - https://t.co/Lj3WLGXDdB -

  • Οι σκιές του 21ου αιώνα - https://t.co/s9aYIGQYuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση