Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τζέιμς Σταυρίδης : «Ο Τραμπ κατανοεί πολύ καλά τα θέματα χρέους»
Τζέιμς Σταυρίδης : «Ο Τραμπ κατανοεί πολύ καλά τα θέματα χρέους»

Τζέιμς Σταυρίδης : «Ο Τραμπ κατανοεί πολύ καλά τα θέματα χρέους»

Παραλίγο να είναι υπουργός Εξωτερικών ή επικεφαλής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο πριν από μερικές βδομάδες και συζήτησαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του. Το καλοκαίρι ήταν και μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του αροέδρου της , ενδεικτικό του σεβασμού που χαίρει στην Ουάσιγκτον, πέρα από πρόσωπα και .

Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο πρώην ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του μιλάει για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος ηγέτης της υπερς έναντι της Ελλάδας, αναφέρεται στον ρόλο των Ελληνοαμερικανών και εκτιμά πως αν ο Ερντογάν κλείσει τη βάση του Ιντσιρλίκ, όπως έχει απειλήσει ότι θα κάνει, η Ελλάδα θα αποτελέσει εναλλακτική για τις αμερικανικές δυνάμεις.

Χαρακτηρίζει πρόκληση για τις ΗΠΑ τη σημερινή Τουρκία, μιλάει για την προσέγγιση που θα επιχειρήσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος με τη Ρωσία, τη μετωπική σύγκρουση που θα υπάρξει με την και την «ανελέητη» αντιμετώπιση του ISIS και της . Τέλος, ο ελληνικής καταγωγής πρύτανης της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ κάνει μια αποτίμηση της θητείας του Μπαράκ , των επιτυχιών και των αποτυχιών του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Διαπραγματευτής

– Τι σημαίνει η προεδρία Τραμπ για τις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, γεωπολιτικά, αλλά και όσον αφορά την οικονομία;

– Ως , ο Τραμπ κατανοεί πολύ καλά τα θέματα χρέους και απομείωσής του, πτωχεύσεων, διεθνών αγορών, όπως και την ανάγκη να παρέχονται διευκολύνσεις για την έξοδο από δύσκολες καταστάσεις. Είναι από τη φύση του διαπραγματευτής και πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει με κατανόηση την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

– Η επιρροή του ελληνικού στοιχείου;

– Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου είναι ο Ρέινς Πρίμπους, υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του, ενεργό μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και άρχων της ελληνοορθόδοξης πίστης. Αν και φυσικά θα εστιάζει πλήρως στα συμφέροντα των ΗΠΑ, η παρουσία του θα συμβάλει ώστε να γίνονται κατανοητές οι θέσεις της Ελλάδας. Αν και τίποτε δεν θα γίνει χωρίς προσπάθεια, είμαι πεπεισμένος πως η πολυπληθής ελληνοαμερικανική κοινότητα θα μεριμνήσει ώστε να ακούγονται και τα ελληνικού ενδιαφέροντος ζητήματα και να τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση