Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η τύχη του νέου αιτήματος της Αγκυρας
Η τύχη του νέου αιτήματος της Αγκυρας

Η τύχη του νέου αιτήματος της Αγκυρας

Με σκεπτικό οι συνέπειες του οποίου δίδουν λύση σε βάθος χρόνου για τους οκτώ ς αξιωματικούς, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην . Και κατ' αυτόν τον τρόπο δημιούργησε τις βάσεις, όπως εκτιμούν ανώτατες δικαστικές , ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να αλλάξει η ροή των εξελίξεων στο θέμα αυτό, εξ αφορμής του νέου αιτήματος που απέστειλαν οι τουρκικές αρχές.

Οπως δήλωναν στην «Κ» ανώτατοι δικαστικοί με γνώση των θεμάτων έκδοσης, η του Αρείου Πάγου που υπήρξε ομόφωνη και από πολλές δικαστικές συνθέσεις –δηλαδή εκδόθηκε από πολλούς δικαστικούς – βασίζεται σε τέτοια , που σχεδόν αποκλείουν να γίνει δεκτό στο το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών.

Και τούτο διότι, όπως εξηγούσαν οι ίδιες , το ανώτατο της χς δεν βασίστηκε στον αν οι συγκεκριμένοι είναι πραξικοπηματίες ή όχι, όπως τους κατηγορεί η τουρκική πλευρά, ούτε έκρινε την ενοχή τους και τις πράξεις που τους αποδίδονται. Αποφάσισε με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες και την ελληνική νομοθεσία για τη μη έκδοσή τους, αξιολογώντας ότι στη γείτονα, οι άνθρωποι αυτοί αν εκδίδονταν, δεν θα είχαν δίκαιη και επιπλέον δεν υπήρχε βεβαιότητα ότι δεν θα κινδύνευε η ζωή τους ή δεν θα υφίσταντο βασανιστήρια και ταπεινωτικούς εξευτελισμούς. Αυτό ήταν το βασικό κριτήριο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση