Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Η τύχη του νέου αιτήματος της Αγκυρας
Η τύχη του νέου αιτήματος της Αγκυρας

Η τύχη του νέου αιτήματος της Αγκυρας

Με σκεπτικό οι συνέπειες του οποίου δίδουν λύση σε βάθος χρόνου για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιούργησε τις βάσεις, όπως εκτιμούν ανώτατες δικαστικές πηγές, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να αλλάξει η ροή των εξελίξεων στο θέμα αυτό, εξ αφορμής του νέου αιτήματος που απέστειλαν οι τουρκικές αρχές.

Οπως δήλωναν στην «Κ» ανώτατοι δικαστικοί με γνώση των θεμάτων έκδοσης, η του Αρείου Πάγου που υπήρξε ομόφωνη και από πολλές δικαστικές συνθέσεις –δηλαδή εκδόθηκε από πολλούς δικαστικούς – βασίζεται σε τέτοια δεδομένα, που σχεδόν αποκλείουν να γίνει δεκτό στο το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών.

Και τούτο διότι, όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, το ανώτατο της χώρας δεν βασίστηκε στον αν οι συγκεκριμένοι είναι πραξικοπηματίες ή όχι, όπως τους κατηγορεί η τουρκική πλευρά, ούτε έκρινε την ενοχή τους και τις πράξεις που τους αποδίδονται. Αποφάσισε με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες και την ελληνική για τη μη έκδοσή τους, αξιολογώντας ότι στη γείτονα, οι άνθρωποι αυτοί αν εκδίδονταν, δεν θα είχαν δίκαιη και επιπλέον δεν υπήρχε βεβαιότητα ότι δεν θα κινδύνευε η τους ή δεν θα υφίσταντο βασανιστήρια και ταπεινωτικούς εξευτελισμούς. Αυτό ήταν το βασικό κριτήριο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θετικός ο Αχ. Μπέος στην επένδυση του Lng - https://t.co/mV4rXVQ0Ju -

  • Ριζική αναδιοργάνωση στην πρώην ΝΟΔΕ Μαγνησίας - https://t.co/9DRpaylH28 -

  • Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά #ΦώφηΓεννηματά - https://t.co/CK5Xtebqnf -

"Αλιεύοντας" την είδηση