Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσιρώνης: «Ο Λαφαζάνης δε μου επέτρεψε να κινηθώ ταχύτερα»
Τσιρώνης: «Ο Λαφαζάνης δε μου επέτρεψε να κινηθώ ταχύτερα»

Τσιρώνης: «Ο Λαφαζάνης δε μου επέτρεψε να κινηθώ ταχύτερα»

Στην ασυμφωνία που υπήρξε σε σειρά ζητημάτων με τον προηγούμενο υπουργό ΠΑΠΕΝ Παν. Λαφαζάνη αποδίδει ο αναπλ. Περιβάλλοντος την απουσία νομοθετικού έργου κατά τη σύντομη θητεία του.

Όπως αναφέρει, το υπουργείο είχε έτοιμα τρία σχέδια νόμου –για τους δασικούς χάρτες, τους δασικούς συνεταιρισμούς και τη χωροταξική νομοθεσία–, ωστόσο, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, δεν έφθασαν στη Βουλή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, από τους οποίους προέρχεται ο κ. Τσιρώνης, πραγματοποιούν την Κυριακή έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσουν τη στάση τους στις εκλογές.

Ο πρώτος προερχόμενος από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας δεν κατάφερε να νομοθετήσει στους 8 μήνες της θητείας του. «Θα είχα κινηθεί ταχύτερα, αλλά δε μου το επέτρεψε ο υπουργός Παν. Λαφαζάνης. Για παράδειγμα, στα θέματα των αυθαιρέτων ή της χωροταξίας υπήρχαν έτοιμες εισηγήσεις που θα μπορούσαν να είχαν προωθηθεί για νομοθέτηση. Υπήρξε, επίσης, πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση των γενικών γραμματέων του υπουργείου», υποστηρίζει. «Στα θέματα όπου είχα καθαρή αρμοδιότητα κινηθήκαμε πιο άμεσα. Για παράδειγμα, ολοκληρώσαμε τον νέο εθνικό σχεδιασμό για τα . Επίσης, έχουμε έτοιμα δύο σχέδια νόμου, ένα για τους δασικούς χάρτες και ένα για τους δασικούς συνεταιρισμούς, τα οποία δυστυχώς δεν πρόλαβαν να φθάσουν στη Βουλή».

Ερωτώμενος για την έντονη που δέχθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για το , ο κ. Τσιρώνης εκτιμά ότι δεν υπήρχε . «Προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στη νομοθεσία, πρέπει να προηγηθεί διάλογος. Σκοπεύαμε να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο».

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη δημόσια , προερχόμενος από μια παράταξη η οποία, όπως αποδείχθηκε, έχει μεν θέσεις αλλά όχι επεξεργασμένες απόψεις για την περιβαλλοντική νομοθεσία, ο κ. Τσιρώνης δεν κατάφερε να «κλείσει» ορισμένες από τις πληγές που ανοίχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία.

Αν μπορούσε, θα είχε κάνει κάτι διαφορετικά; «Θα ήθελα να είχα επιμείνει περισσότερο στα χωροταξικά, να είχαμε καταργήσει τον Ν. 4269/14 πριν μπει στη φάση της διαπραγμάτευσης. Ομως αργήσαμε. Είναι το μόνο που νιώθω βάρος μέσα μου».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση