Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό
Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό

Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό

«Βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή », δήλωσε ο πρωθ Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό. «Το πρόβλημα δεν έχει το όνομα αλλά ευρωζώνη. Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαική Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την αυτό είναι αδύνατο, συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας ο πρωθ είπε ότι η διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ς και επιδιώκει να γίνει συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων.

Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους, επισήμανε.

«Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας»

Μια νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος θέλησε να μιλήσει και για την του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως η ελληνική ομάδα που συμμετέχει σε αυτήν αντλεί από το γεγονός πως έχει το δίκιο με το μέρος της.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Καποδίστρια και αμέσως μετά προχώρησε σε δηλώσεις, μιλώντας τόσο για το ταξίδι του στην Ρωσία, όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Οι ομογενείς έχουν στην καρδιά και το μυαλό τους την Ελλάδα, πολλές φορές πιο έντονα, από ό, τι την έχουμε εμείς που μένουμε στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση