Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό
Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό

Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό

«Βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό. «Το πρόβλημα δεν έχει το όνομα Ελλάδα αλλά ευρωζώνη. Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαική Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο, συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων.

Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους, επισήμανε.

«Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας»

Μια νέα περίοδο στις Ελλάδας – Ρωσίας είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος θέλησε να μιλήσει και για την διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως η ελληνική ομάδα που συμμετέχει σε αυτήν αντλεί από το γεγονός πως έχει το δίκιο με το μέρος της.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Καποδίστρια και αμέσως μετά προχώρησε σε δηλώσεις, μιλώντας τόσο για το ταξίδι του στην Ρωσία, όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Οι ομογενείς έχουν στην και το μυαλό τους την Ελλάδα, πολλές φορές πιο έντονα, από ό, τι την έχουμε εμείς που μένουμε στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

  • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση