Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα
Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα

Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα

Την ταχύτερη δυνατή αποφόρτιση των νησιών, την άμεση συγκρότηση της ειδικής διαχειριστικής αρχής για την αξιο των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες και τη διεθνο του προβλήματος ανακοίνωσε ο πρωθ Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του στο υπουργείο Εσωτερικών για τις αυξημένες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές στη χώρα μας.

Το πρόβλημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας της κατάρρευσης των χωρών προέλευσης των προσφύγων -ιδίως της ς- καθώς οι χώρες αυτές αποτελούν πεδία στρατιωτικών επιχειρήσεων και της παρέμβασης της Δύσης είπε ο κ. Τσίπρας ενώ το πρόβλημα καλούνται να το λύσουν οι χώρες υποδοχής, όπως η και η Ιταλία, σημείωσε.

Το πρόβλημα υπερβαίνει την , είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΕ η αρχή του διαμοιρασμού ευθύνης, άσκησε στην εθελοντική βάση αντιμετώπισης από την και τάχθηκε υπέρ του συντονισμού με τις όμορες χώρες όπως η Τουρκία, στην οποία, όπως είπε πρέπει να κατευθυνθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για μεγαλύτερο έλεγχο των μεταναστατευτικών ροών.

Είπε επίσης ότι η χώρα μας, που αντιμετωπίζει ήδη κρίση, θα κινητοποιήσει τις κρατικές δομές, τις δομές της αλλά και την εθελοντική προσφορά, και ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αξιοπρεπής χώρος μετεγκατάστασης των προσφύγων, από το Πεδίο του Άρεως σε περιοχή όχι μακριά από την Αθήνα όπου θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες ρεύματος, ύδρευσης κλπ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου είχε δηλώσει: «Το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για όλη τη και όχι μόνο για την Ελλάδα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση