Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα
Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα

Τσίπρας: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που υπερβαίνει την Ελλάδα

Την ταχύτερη δυνατή αποφόρτιση των νησιών, την άμεση συγκρότηση της ειδικής διαχειριστικής αρχής για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες και τη διεθνοποίηση του προβλήματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του στο υπουργείο Εσωτερικών για τις αυξημένες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές στη χώρα μας.

Το πρόβλημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας της κατάρρευσης των χωρών προέλευσης των προσφύγων -ιδίως της Συρίας- καθώς οι χώρες αυτές αποτελούν πεδία στρατιωτικών επιχειρήσεων και της παρέμβασης της Δύσης είπε ο κ. Τσίπρας ενώ το πρόβλημα καλούνται να το λύσουν οι χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, σημείωσε.

Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΕ η αρχή του διαμοιρασμού ευθύνης, άσκησε κριτική στην εθελοντική βάση αντιμετώπισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τάχθηκε υπέρ του συντονισμού με τις όμορες χώρες όπως η Τουρκία, στην οποία, όπως είπε πρέπει να κατευθυνθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για μεγαλύτερο έλεγχο των μεταναστατευτικών ροών.

Είπε επίσης ότι η χώρα μας, που αντιμετωπίζει ήδη κρίση, θα κινητοποιήσει τις κρατικές δομές, τις δομές της αλλά και την εθελοντική προσφορά, και ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αξιοπρεπής χώρος μετεγκατάστασης των προσφύγων, από το Πεδίο του Άρεως σε περιοχή όχι μακριά από την Αθήνα όπου θα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές ρεύματος, ύδρευσης κλπ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου είχε δηλώσει: «Το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα για όλη τη Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα σχολεία της Μαγνησίας - https://t.co/OszVlh0mpC -

  • Κορωνοϊός: 416 νέα κρούσματα, τα 240 στην Αττική - https://t.co/oy2X1Ucfbi -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/LbP9pVMsBh -

"Αλιεύοντας" την είδηση