Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας στη WSJ: Επιστροφή στις αγορές με συμφωνία για το χρέος

Τσίπρας στη WSJ: Επιστροφή στις αγορές με συμφωνία για το χρέος

Ταχεία επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές για την αναδιάρθρωση του χρέους βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε στην Wall Street Journal. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η προσφυγική κρίση της Ευρώπης δυναμιτίζει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Στόχος μας είναι η επιστροφή στις αγορές» δήλωσε στην αμερικανική ο κ. Τσίπρας. «Αν υπάρξει μία θετική για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές αμέσως μετά την αναδιάρθρωση του χρέους».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές θα εφαρμοστούν, ακόμα κι αν ορισμένα από αυτά, όπως οι αυξήσεις φόρων, «δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί μία καταστροφική έξοδος από το ευρώ και ορισμένες πτυχές της είναι πιό θετικές σε σχέση με τα προηγούμενα Μνημόνια.

«Για πρώτη φορά η συμφωνία είναι μία ρεαλιστική προσέγγιση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αν και η προσφυική κρίση της Ευρώπης μπορεί να βλάψει την εύθραυστη οικονομία της χώρας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας πως σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί τότε τα κεφάλαια που θα ξοδέψει η Ελλάδα θα εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τις συνθήκες που δημιουργεί στην Ελλάδα. Μάλιστα, έκανε λόγο για πλήγμα στον τομέα του τουρισμού, ενώ τόνισε πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα στον έλεγχο των συνόρων της.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει συλλογικά και να δείξει την αλληλεγγύη της  στο μεταναστευτικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Η Ενωμένη Ευρώπη κατάφερε να ρίξει το τοίχος του Βερολίνου, όμως δεν πρέπει να υψώσουμε τώρα τείχη στην Ήπειρο, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα μιλάμε για την Ευρώπη με το κοινό μέλλον και όραμα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση