Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τσίπρας: Σημαντικό το μήνυμα για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό
Τσίπρας: Σημαντικό το μήνυμα για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Τσίπρας: Σημαντικό το μήνυμα για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Η ενδεχόμενη αποστολή του μηνύματος της επανέναρξης του διαλόγου και των συνομιλιών στο Κυπριακό θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο. Αυτό το μήνυμα στέλνει δια μέσου του Πρακτορείου Ανατολίας της Τουρκίας, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, ο κ. αναφέρεται στο Κυπριακό με τα εξής λόγια: «Είναι η σημαντική η αποστολή ενός μηνύματος για στήριξη της επανέναρξης των συνομιλιών για την εύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο με βάση τις αποφάσεις του . Αυτές οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν όταν θα είναι έτοιμες οι δυο κοινότητες». Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας προσθέτει το εξής: «Οι συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν με έναν τρόπο που θα εγγυάται την επιτυχία».

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει στην του Πρακτορείο Ανατολίας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά. Ο ίδιος ανάφερε ότι το και η πρέπει να είναι θάλασσες συνς και ειρήνης. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται στον κίνδυνο για εξαιτίας της ς που επικρατεί στις σχέσεις των δυο χωρών στο . Για αυτόν τον λόγο, ο ίδιο αναφέρεται στην σημασία της τόνωσης των συνομιλιών για οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα ελληνοτουρκικά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση