Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Σημαντικό το μήνυμα για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό
Τσίπρας: Σημαντικό το μήνυμα για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Τσίπρας: Σημαντικό το μήνυμα για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Η ενδεχόμενη αποστολή του μηνύματος της επανέναρξης του διαλόγου και των συνομιλιών στο Κυπριακό θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο. Αυτό το μήνυμα στέλνει δια μέσου του Πρακτορείου Ανατολίας της Τουρκίας, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στο Κυπριακό με τα εξής λόγια: «Είναι η σημαντική η αποστολή ενός μηνύματος για στήριξη της επανέναρξης των συνομιλιών για την εύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αυτές οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν όταν θα είναι έτοιμες οι δυο κοινότητες». Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας προσθέτει το εξής: «Οι συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν με έναν τρόπο που θα εγγυάται την επιτυχία».

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Πρακτορείο Ανατολίας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά. Ο ίδιος ανάφερε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πρέπει να είναι θάλασσες συνεργασίας και ειρήνης. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται στον κίνδυνο για ατυχήματα εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις των δυο χωρών στο Αιγαίο. Για αυτόν τον λόγο, ο ίδιο αναφέρεται στην σημασία της τόνωσης των συνομιλιών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα ελληνοτουρκικά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα Υόρκη: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο - https://t.co/3lESQCKuqr -

  • Δυναμική στήριξη του ελληνικού ελαιόλαδου με 126 εκατ. ευρώ - https://t.co/61vVnT5KM9 -

  • Μενέντεζ: Όσο οι ΗΠΑ στέλνουν λάθος μηνύματα στον Ερντογάν, θα συνεχίζει την επιθετικότητα - https://t.co/B0X5uVwQAq -

"Αλιεύοντας" την είδηση