Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας
Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας

Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας

Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο , κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας και μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, το σχέδιο της Κυβέρνησης για την δημόσια υγεία προβλέπει -μεταξύ άλλων- προσλήψεις  προσωπικού για το ΕΣΥ, δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στην περίθαλψη, κατάργηση των «μνημονιακών ρυθμίσεων» σε ό,τι αφορά το φάρμακο και τα φαρμακεία και ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της απάτης στο χώρο της Υγείας.

Ο είπε ότι θα καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες του ΕΣΥ, εξήγγειλε 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη. Επίσης αναφέρθηκε στην  αναδιοργάνωση του , του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ενίσχυση των ΜΕΘ με στόχο να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια που παραμένουν κλειστά, αλλά και διασφάλιση των προϋποθέσεων να λειτουργήσουν σωστά οι δομές Ψυχικής Υγείας αλλά και τα ογκολογικά κέντρα. Επίσης προανήγγειλε τη  του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή, ενώ  χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο κ. έκανε λόγο για μεταρ “απορρύθμισης και διάλυσης” που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφάλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματο των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι , ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση