Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΥΓΕΙΑ / Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας
Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας

Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας

Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης , κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας και μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, το σχέδιο της Κυβέρνησης για την δημόσια υγεία προβλέπει -μεταξύ άλλων- προσλήψεις  προσωπικού για το ΕΣΥ, δωρεάν των ανασφάλιστων στην , των «μνημονιακών ρυθμίσεων» σε ό,τι αφορά το φάρμακο και τα φαρμακεία και ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της απάτης στο χώρο της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες του ΕΣΥ, εξήγγειλε 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη. Επίσης αναφέρθηκε στην  αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ενίσχυση των ΜΕΘ με στόχο να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια που παραμένουν κλειστά, αλλά και διασφάλιση των προϋποθέσεων να λειτουργήσουν σωστά οι δομές Ψυχικής Υγείας αλλά και τα ογκολογικά κέντρα. Επίσης προανήγγειλε τη  του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή, ενώ  χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας την πρωτοβάθμια υγείας.

Ο κ. έκανε λόγο για “απορρύθμισης και διάλυσης” που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφάλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση