Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΥΓΕΙΑ / Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας
Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας

Τσίπρας: Πρόσβαση για όλους τους πολίτες στο σύστημα υγείας

Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός , κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας και μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, το σχέδιο της Κυβέρνησης για την δημόσια  προβλέπει -μεταξύ άλλων-   προσωπικού για το , δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στην περίθαλψη, κατάργηση των «μνημονιακών ρυθμίσεων» σε ό,τι αφορά το φάρμακο και τα και ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της απάτης στο χώρο της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες του , εξήγγειλε 4.500 εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη. Επίσης αναφέρθηκε στην  αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ενίσχυση των με στόχο να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια που παραμένουν κλειστά, αλλά και διασφάλιση των προϋποθέσεων να λειτουργήσουν σωστά οι δομές Ψυχικής Υγείας αλλά και τα ογκολογικά κέντρα. Επίσης προανήγγειλε τη  του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή, ενώ  χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “απορρύθμισης και διάλυσης” που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφάλαιο να εισβάλει στη δημόσια , οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην των πολιτών και στις παρεχόμενες υγείας.

Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

  • Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/LWIUXS3do8 -

  • Επικοινωνία Αγοραστού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ #ΠαλαιοφάρσαλοςΚαλαμπάκα - https://t.co/G8LZQIJ28H -

"Αλιεύοντας" την είδηση