Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας προς Μέρκελ: Έκανα όσα σου είπα, κάνε ό,τι μου είπες
Τσίπρας προς Μέρκελ: Έκανα όσα σου είπα, κάνε ό,τι μου είπες

Τσίπρας προς Μέρκελ: Έκανα όσα σου είπα, κάνε ό,τι μου είπες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. “Εγώ έκανα όσα σου είχα πει. Κάνε κι εσύ ο,τι μου είπες.” Αυτό πρόκειται, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, να διαμηνύσει ο κ. Αλέξης στην γερμανίδα Καγκελάριο κα. Αγκελα Μέρκελ, στη μεταξύ τους συνάντηση περιθώριο της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής για το στις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο , που θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο , πρόκειται να ζητήσει τήρηση “όσων συμφωνήθηκαν Βερολίνο” και συγκεκριμένα της δέσμευσης ότι εάν η Αθήνα καλύψει το 70% της απόστασης προς μία συμφωνία, οι εταίροι θα καλύψουν το υπόλοποιο 30%.

Ο κ. πρόκειται επίσης να θέσει ζήτημα εκπλήρωσης των όρων της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Με βάση αυτό ο κ. θα επιδιώξει ένα θετικό πολιτικό μήνυμα σήμερα, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για ένα θετικό κείμενο απο το αυριανό . Με βάση αυτό, θα προτείνει εντατικές του Brussels Group απο το Σάββατο μέχρι το αργότερο την Τετάρτη, ώστε την Πέμπτη, τελευταία μέρα του μήνα, να συγκληθεί έκτακτο Eurtogroup προκειμένου να επικυρώσει μία συμφωνία.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση