Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας προς Μέρκελ: Έκανα όσα σου είπα, κάνε ό,τι μου είπες
Τσίπρας προς Μέρκελ: Έκανα όσα σου είπα, κάνε ό,τι μου είπες

Τσίπρας προς Μέρκελ: Έκανα όσα σου είπα, κάνε ό,τι μου είπες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. “Εγώ έκανα όσα σου είχα πει. Κάνε κι εσύ ο,τι μου είπες.” Αυτό πρόκειται, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, να διαμηνύσει ο κ. στην γερμανίδα Καγκελάριο κα. Αγκελα , στη μεταξύ τους συνάντηση στο περιθώριο της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο , που θα συναντηθεί και με τον άλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, πρόκειται να ζητήσει τήρηση “όσων συμφωνήθηκαν στο ” και συγκεκριμένα της δέσμευσης ότι εάν η καλύψει το 70% της απόστασης προς μία , οι εταίροι θα καλύψουν το υπόλοποιο 30%.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται επίσης να θέσει ζήτημα εκπλήρωσης των όρων της ς της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει συμφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Με βάση αυτό ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει ένα θετικό πολιτικό μήνυμα σήμερα, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για ένα θετικό κείμενο απο το αυριανό . Με βάση αυτό, θα προτείνει εντατικές διαβουλεύσεις του Brussels Group απο το Σάββατο μέχρι το αργότερο την Τετάρτη, ώστε την Πέμπτη, τελευταία μέρα του μήνα, να συγκληθεί έκτακτο Eurtogroup προκειμένου να επικυρώσει μία συμφωνία.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση