Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες
Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες

Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες

Στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλεξη Τσιπρα, o Αμερικανός υπ. Εξωτερικών, Τζον Κερι, ανέδειξε την προοπτική μετεξέλιξης της ς σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, εάν μεταξύ άλλων δράσεων, αξιοποιήσει πλήρως τους στρατηγικής σημασίας αγωγούς και TGI.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος , βρέθηκε, λόγω επικαιρότητας, και το προσφυγικό, επί του οποίου ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, ιδιαίτερα προς την Τουρκία ώστε να γίνει πιο συνεργάσιμη στη διαχείριση της ροής προσφύγων προς τα ελληνικά , αλλά και να υποστηρίξουν οι ΗΠΑ την πρωτοβουλία των Ην. Εθνών για προσφύγων.

Συζητήθηκε η που παρατηρείται στο Κυπριακό, όπου οι ΗΠΑ θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εξετάσθηκε επίσης το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, όπου οι ΗΠΑ εμφανίσθηκαν πρόθυμες να ασκήσουν την επιρροή τους για να αρθεί το και να υπάρξει διευθέτηση, εξέλιξη που θα επιτρέψει την ένταξη της γειτονικής χώρας στην και στο ΝΑΤΟ όπως επιθυμεί η Ουασιγκτον.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την διαπραγμάτευση των προηγούμενων επτά μηνών που παρά τις παλινδρομήσεις, κατέληξε τελικά στην επίτευξη ς, ευχαρίστησε για την υποστηρικτική στάση των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό έθεσε την ανάγκη ς του χρέους, θέση με την οποία συμφωνεί η Ουάσιγκτον και για την οποία ασκεί την επιρροή της προς το Βερολίνο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση