Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες
Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες

Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες

Στην του με τον πρωθυπουργό, Αλεξη Τσιπρ, o Αμερικνός υπ. Εξωτερικών, Τζον Κερι, ανέδειξε την προοπτική μετεξέλιξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, εάν μεταξύ άλλων δράσεων, αξιοποιήσει πλήρως τους στρατηγικής σημασίας αγωγούς ΤΑΡ και TGI.

Ψηλά στην ατζέντα της ς στην οποία συμμετείχε και ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρέθηκε, λόγω επικαιρότητας, και το προσφυγικό, επί του οποίου ο κ. ς ζήτησε τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, ιδιαίτερα προς την Τουρκία ώστε να γίνει πιο συνεργάσιμη στη διαχείριση της ροής προσφύγων προς τα , αλλά και να υποστηρίξουν οι ΗΠΑ την πρωτοβουλία των Ην. Εθνών για μετεγκατάσταση προσφύγων.

Συζητήθηκε η πρόοδος που παρατηρείται στο , όπου οι ΗΠΑ θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εξετάσθηκε επίσης το θέμα της ονομασίας της πΔΜ, όπου οι ΗΠΑ εμφανίσθηκαν πρόθυμες να ασκήσουν την επιρροή τους για να αρθεί το αδιέξοδο και να υπάρξει διευθέτηση, εξέλιξη που θα επιτρέψει την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ όπως επιθυμεί η Ουασιγκτον.

Ο κ. ς περιέγραψε την διαπραγμάτευση των προηγούμενων επτά μηνών που παρά τις παλινδρομήσεις, κατέληξε τελικά στην επίτευξη ς, ευχαρίστησε για την υποστηρικτική στάση των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό έθεσε την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, θέση με την οποία συμφωνεί η Ουάσιγκτον και για την οποία ασκεί την επιρροή της προς το Βερολίνο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση