Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες
Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες

Τσίπρας με Κέρι για ενέργεια και πρόσφυγες

Στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αλεξη Τσιπρα, o Αμερικανός υπ. Εξωτερικών, Τζον Κερι, ανέδειξε την προοπτική μετεξέλιξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, εάν μεταξύ άλλων δράσεων, αξιοποιήσει πλήρως τους στρατηγικής σημασίας αγωγούς και TGI.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρέθηκε, λόγω επικαιρότητας, και το προσφυγικό, επί του οποίου ο κ. ζήτησε τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, ιδιαίτερα προς την Τουρκία ώστε να γίνει πιο συνεργάσιμη στη διαχείριση της ροής προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά, αλλά και να υποστηρίξουν οι ΗΠΑ την πρωτοβουλία των Ην. Εθνών για μετεγκατάσταση προσφύγων.

Συζητήθηκε η πρόοδος που παρατηρείται στο Κυπριακό, όπου οι ΗΠΑ θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εξετάσθηκε επίσης το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, όπου οι ΗΠΑ εμφανίσθηκαν πρόθυμες να ασκήσουν την επιρροή τους για να αρθεί το και να υπάρξει διευθέτηση, εξέλιξη που θα επιτρέψει την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και στο όπως επιθυμεί η Ουασιγκτον.

Ο κ. περιέγραψε την διαπραγμάτευση των προηγούμενων επτά μηνών που παρά τις παλινδρομήσεις, κατέληξε τελικά στην επίτευξη συμφωνίας, ευχαρίστησε για την υποστηρικτική στάση των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό έθεσε την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους, θέση με την οποία συμφωνεί η Ουάσιγκτον και για την οποία ασκεί την επιρροή της προς το Βερολίνο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση