Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα
Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα». Αυτή είναι η κατηγορηματική διαβεβαίωση που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο στην «Εφ των Συντακτών», απαντά μεταξύ άλλων στις πιέσεις μερίδας των εταίρων μας, κλείνοντας έτσι και τη σχετική φημολογία.

«Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και, πολύ περισσότερο, για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος». Εξάλλου, «το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους της δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εν τέλει, δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενός λαού και μιας χώρας», σημειώνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντά επίσης και για τα σενάρια πρόωρης ς στις κάλπες, λέγοντας ότι οι και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν. Δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι , αλλά η έξοδος από την κρίση, διαβεβαιώνει επίσης. «Οι εκλογές τώρα δεν έχουν κανένα νόημα. Αλλωστε, πάντα ήμασταν πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά τις εκλογές τις κερδίζαμε», λέει χαρακτηριστικά.

Ό,τι καταφέραμε είναι άθλος, δηλώνει ακόμη και καλεί το να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αολίτευσης να πάρει θέση έναντι των παράλογων, όπως τα χαρακτηρίζει, αιτημάτων του Ταμείου. «Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις, ο κ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Εμείς έχουμε σαφή θέση πως δεν πρέπει. Και δεν θα το κάνουμε» σημειώνει. Στο σημείο αυτό μάλιστα, ο πρωθυπουργός λέει πως δεν είναι βέβαιος ότι η ΝΔ εννοεί τα περί εκλογών. Εναλλακτικό σχέδιο δεν έχει και το μόνο που υπόσχεται, είναι ότι θα δεχθεί όλα, και ακόμη περισσότερα, από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Συμπερασματικά, «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από την κρίση».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση