Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Κυρίαρχη χώρα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική η Ελλάδα
Τσίπρας: Κυρίαρχη χώρα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική η Ελλάδα

Τσίπρας: Κυρίαρχη χώρα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χ που ασκεί ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δήλωσε ο πρωθ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής ς Τύπου με τον Πρόεδρο της ς Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στα σχόλια Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με το ταξίδι του στη .

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συζητήθηκε η παροχή οικονομικής ς από την στην Ελλάδα, ο Ελληνας πρωθ απάντησε πως «η Ελλάδα δεν είναι επαίτης να γυρνάει στις χώρες για επίλυση μίας κρίσης που είναι ευρωπαϊκή. Στο ευρωπαϊκό πρόβλημα θα βρεθεί ευρωπαϊκή λύση διαφορετικά θα έχει πρόβλημα όλη η Ευρωζώνη και όχι μόνο η Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «η ελληνική πλευρά δεν έθεσε αίτημα για οποιαδήποτε οικονομική , ωστόσο στο πλαίσιο των έργων που συζητήθηκαν μπορεί να προκύψουν τέτοιες καταστάσεις που να μας επιτρέψουν να δανειοδοτήσουμε κάποια από κοινού. Αν θα υπάρξει για παράδειγμα ένα έργο που θα προσφέρει κέρδη στην Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι από αυτά τα κέρδη μπορούν να καλυφθούν και κάποιες αποπληρωμές».

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της Ρωσίας για συμμετοχή σε ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση